Državno odvjetništvo odbacilo prijavu: Šegvić prijetio Debeljaku u afektu štiteći radna mjesta

Foto: Duje Klarić / Cropix

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonka Šegvića. Za prijetnju ga je, kako se zna, prijavio novi gazda splitskog škvera Tomislav Debeljak.

Državno odvjetništvo je, pak, nakon analize prijave te provedenih izvida utvrdilo kako se u postupanju osumnjičenika nisu ostvarila obilježja prijavljenog kaznenog djela.

Šegvić golim rukama htio likvidirati Debeljaka zbog najave otpuštanja

Podsjetimo, Šegvić je početkom ožujka nazvao direktora općih poslova Brodosplita te rekao da će golim rukama ubiti Debeljaka.

Državno odvjetništvo zaključilo je kako su riječi, koje je Šegvić uputio u određenim okolnostima, bile izrečene u afektu motivirane željom da zaštiti kolege od najave otpuštanja pa kao takve ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju, odnosno, objektivno nisu takvog značaja da bi kod oštećenog mogle izazvati osjećaj straha za vlastiti život, što je Debeljak i potvrdio u svom iskazu, navedeno je u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, koje je objavilo inicijale Zvonka Šegvića te funkciju Tomislava Debeljaka, no ne i njihov identitet, u skladu sa zakonskim normama. 

Nadzor nakon prijetnji

Tomislav Debeljak je na sva zvona razglasio kako mu je Šegvić prijetio i prije no što je policiji podnio prijavu. Nakon svega, Šegvić je stavljen pod nadzor i onemogućeno mu je kretanje škverom bez pratnje zaštitara.

Nakon "prijetnji" Šegvić i Debeljak našli su se za istim stolom tijekom dogovora o socijalnim pravima radnika. Debeljak je bio nasmiješen, Šegvić pomalo kisel, ali već je i ta zajednička fotografija dovoljno posvjedočila kako je gazda škvera cijelu stvar prenapuhao.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara