Dubrovački HSS: Željko Raguž je bio kukavičje jaje

Dubrovački HSS: Željko Raguž je bio kukavičje jaje

Foto:Hina

PREDSTAVNICI dubrovačkog HSS-a na konferenciji za novinare u subotu rekli su da je bivši predsjednik HSS-a Dubrovnik, Željko Raguž, bio ''kukavičje jaje" koji se bavio spletkama i podvalama, te da su, usprkos Ragužovim prijetnjama, samo četiri člana istupila iz gradskog HSS-a, i to po sili Statuta, jer su se za predstojeće izbore u Dubrovniku kandidirali na stranačkoj listi Andre Vlahušića.

Ivo Saltarić, predstavnik gradske organizacije HSS-a potvrdio je novinarima da dosad nije predan nijedan zahtjev za izlaskom iz dubrovačkog ogranka stranke, usprkos Ragužovim prijetnjama o izlasku ''95 posto članstva'' dubrovačkog HSS-a u slučaju da središnjica stranke ne pristane na koaliciju s HNS-ovim Vlahušićem na prijevremenim izborima u Dubrovniku, 8. ožujka.

''Dosada su istupila samo četiri člana jer su nastupila na drugoj listi, što automatski znači brisanje iz članstva po Statutu stranke'', pojasnio je Saltarić.

Na novinarski upit dodao je da HSS u Dubrovniku trenutačno ima oko 250 članova.

Članica HSS-a Marina Lazarević izvijestila je da se posljednjih dana u tu stranku vraća veliki broj članova koje je Željko Raguž proglasio ''nepodobnim''.

"U HSS se ovih dana vraća veliki broj dugogodišnjih starih članova, koji su posljednje dvije godine dobili status pasivan, što god to značilo'', rekla je Lazarević, dodavši kako su svi koji se nisu slagali s Ragužovom politikom, dobili oznaku ''nepodoban''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Smatrali smo da je Raguž sposoban voditi HSS, ali se vrlo brzo pokazalo kako je on kukavičje jaje i kako je vanjsko pakiranje krilo loš proizvod'', rekla je Lazarević. Dodala je da je bivši predsjednik dubrovačkog HSS-a svojim ''sitnim spletkicama i podvalama doveo do razilaženja starog članstva stranke''.

Sukob u dubrovačkom HSS-u počeo je prije nešto više od dva tjedna kada je zbog medijski eksponiranog neuspjelog pokušaja političke trgovine s HDZ-om i kasnije pružanja potpore HNS-ovom Andru Vlahušiću, kao kandidatu za gradonačelnika na prijevremenim izborima u Dubrovniku, središnjica HSS-a suspendirala predsjednika dubrovačkog ogranka stranke Željka Raguža.

Nakon toga uslijedila je i suspenzija svih odluka gradske organizacije HSS-a vezanih za nadolazeće lokalne izbore. I dok je Raguž, inače zamjenik gradonačelnika Vlahušića u prošlom mandatu, tvrdio kako ga je predsjednik HSS-a Branko Hrg ''nasamario'', iz središnjice je poručeno da je suspenzija nužna jer ''HSS nije trgovačka stranka, a Raguž joj je nanio nepopravljivu štetu''.

Nakon toga dio dubrovačkih HSS-ovaca sazvao je konferenciju za novinare na kojoj su zaprijetili kako će se ta stranka u Dubrovniku raspasti, ali središnjica je ipak odlučila da će HSS na izbore izaći s dubrovačkim HDZ-om.

Na kraju iz dubrovačkog HSS-a istupila su samo četiri člana sklona Ragužu, i koji su na Vlahušićevoj listi kao nezavisni kandidati.

Prijevremeni izbori u Dubrovniku održat će se 8. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara