Dubrovački biskup platio vikend u hotelu s 4 zvjezdice Željki Markić i njenom suprugu kako bi predavali o odgoju djece!

Dubrovački biskup platio vikend u hotelu s 4 zvjezdice Željki Markić i njenom suprugu kako bi predavali o odgoju djece!

Foto:

BISKUP dubrovački Mato Uzinić je otvoreno stao na stranu inicijative U ime obitelji i indirektno pozvao dubrovačke vjernike što da rade na referendumu: Željki Markić i njezinom mužu Tihomiru platio je hotel sa 4 zvjezdice kako bi oni održali predavanje o odgoju djece

Prošlog vikenda, od petka do nedjelje, Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije organiziralo je u hotelu Neptun, sad već tradicionalnu, obiteljsku školu. Tema ovogodišnje obiteljske škole bila je "Obitelj kao mjesto duhovnoga rasta", a voditelji su bili profesorica psihologije Vesna Gračner i fra Mirko Mataušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve bi to bilo lijepo da u sklopu programa Škole da u nije bio prezentiran i program 'Obiteljsko obogaćivanje' čija je temeljna zadaća bila promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece. Nije problem u 'Obiteljskom obogaćivanju', već što su pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece prezentirali pokretačica inicijative U ime obitelji Željka Markić sa svojim suprugom Tihomirom.

Upravo je ovih dana Markić kazala kako bi prije dijete dala u dom, nego gay paru na posvajanje, a istaknula je da dijete koje raste u samohranog roditelja čini to u neprirodnom okruženju. Kakav paradoks: osoba koja bi prije dijete dala na mjesto gdje je, govoreći općenito, znatno manje ljubavi nego kod gay para, te osoba koja smatra da je rast u samohranoj obitelji neprirodno okruženje, iako postoje milijuni primjera da to nije tako, govorila je roditeljima kako odgajati svoju djecu.

I ne samo to, već Dubrovačka biskupija pozivanjem Željke Markić na skup je otvoreno stala na stranu inicijative U ime obitelji i to financiranjem hotela od 4 zvjezdice za tri dana. Pokušali smo doći do odgovora koliko je Dubrovačka biskupija platila održavanje tog skupa, jer će dobar dio sudionika i spavati u hotelu, ali nisu nam htjeli reći.

"Rezultati naše dosadašnje suradnje, vidljivi u Vašim člancima, nam stvaraju dojam da davanje informacija, u ovom slučaju, služi pisanju članaka koji svoje zaključke imaju i prije nego što nam je upit postavljen. Vjerujemo kako to nije cilj istraživačkog novinarstva i stoga Vam ne možemo odgovoriti na Vaše upite", odgovorili su nam iz Biskupije.

Iz hotela Neptun nam također nisu htjeli kazati cijenu, jer je ona poslovna tajna. Bilo kako bilo, sto puta bi bilo bolje da je Dubrovačka biskupija novac poslala na Filipine nego na pozivanje Željke Markić, osobe kojoj ja ne bih dao ni da mi pričuva blatnjave cipele, a kamoli dijete.

Osobu - koja je puna mržnje, koja mrzi sve što je drugačije i što se ne uklapa u ideal njene obitelji – Dubrovačka biskupija pozvala je da govori o ljubavi.

Biskup dubrovački Mato Uzinić ovim je pozivom otvoreno stao na stranu inicijative U ime obitelji i indirektno pozvao dubrovačke vjernike što da rade na referendumu.

Maro Marušić/Objektiv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara