Dva dana nakon što je ministar okoliša Zmajlović sjeo u fotelju, odobrio nastavak projekta golfa na Srđu

Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

"MINISTRU zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću izglasano je povjerenje u Saboru 13. lipnja, da bi već 15. lipnja iz njegovog Ministarstva bilo odobreno da počne postupak procjene utjecaja na okoliš megalomanskog apartmanizacijsko-golferskog projekta na Srđu - unatoč tome što još nije dovršen Urbanistički plan uređenja toga područja. Ovaj zahtjev Mirela Holy za svog ministarskog vijeka nije odobrila", doznaje se iz teksta kojeg je objavio h-alter.org u kojem se piše o novim zakulisnim radnjama oko kontroverznog projekta golfa za Srđu.

Bivša ministrica Mirela Holy potvrdila je za H-alter kako je zahtjev investitora i Grada Dubrovnika stigao u Ministarstvo zaštite okoliša dok je ona bila ministrica. Tada se i zatražilo mišljenje od Ministarstva graditeljstva, a oni su odgovorili da je tako nešto moguće, jer su tumačili Urbanistički plan uređenja kao provedbeni dokument.

"S tim se ne slažem. Smatram da prema zakonu sva prostorno-planska dokumentacija mora biti gotova prije početka postupka procjene utjecaja na okoliš", komentirala je za H-Alter Mirela Holy.

Unatoč godišnjim odmorima, nadležni su od lipnja uspjeli imenovati i članove povjerenstva za procjenu studije utjecaja na okoliš, a isto se već uspjelo i sastati 20. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara