Dvostruka mjerila SDP-a u gradu šefice Porezne: Porezni dužnici SDP-a mogu biti gradski vijećnici, ali porezni dužnici druge stranke ne!

Dvostruka mjerila SDP-a u gradu šefice Porezne: Porezni dužnici SDP-a mogu biti gradski vijećnici, ali porezni dužnici druge stranke ne!

Foto: HRT/Index

RAVNATELJICA porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, na unutarstranačkim izborima u nedjelju (27.listopada), izabrana je za potpredsjednicu Gradskog odbora SDP-a Virovitica. Upućeni tvrde da je Čavlović Smiljanec (inače bivša predsjednica GO SDP-a) i dalje siva eminencija virovitičkih socijaldemokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za predsjednika Gradskog odbora stranke, naime, izabran je Damir Barić, dugogodišnji predsjednik uprave šećerane "Viro",  kojeg je Nada Čavlović Smiljanec na proteklim lokalnim izborima promovirala u SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Virovitice.

Član predsjedništva GO SDP-a postao je i Vlado Hanžek, bivši član uprave HŽ Carga kojeg je ministar Siniša Hajdaš Dončić smijenio zbog nesposobnosti, a kojeg u virovitičkom SDP-u drže desnom rukom Čavlović Smiljanec.

SDP-ovac porezni dužnik tražio smjenu gradske vijećnice jer je porezna dužnica?!

U predsjedništvo je izabran i Franjo Brezovečki iz Virovitice, inače jedan od većih poreznih dužnika u Virovitičko-Podravskoj županiji. Na listi poreznih dužnika u spomenutoj županiji Franjo Brezovečki zauzima visoko 24 mjesto, s ukupnim dugom od  860.363,30 kn. To mu, dakako, nije prepreka da zajedno s Nadom Čavlović Smiljanec sudjeluje u vođenju virovitičkih socijaldemokrata. Brezovečki nije jedini porezni dužnik u gradskoj organizaciji SDP-a. Prema podacima Porezne uprave, Marinko Kukić, član gradskog Vijeća SDP-a i bivši šef SDP-ova kluba u Gradskom Vijeću Virovitice, proračunu duguje 21.856,79 kuna.

Zanimljivo je napomenuti kako je kao član Gradskog Vijeća  Kukić 2011.g. tražio smjenu gradske vijećnice HSPD-a Vesne Hercigonje, navodeći kao razlog njen porezni dug državi. Predsjednik HSPD-a Virovitice Siniša Prpić tada je donio odluku o njenom smjenjivanju.

Prpić je za Index komentirao činjenicu da među poreznim dužnicima u Virovitici ima i SDP-ovih gradskih vijećnika: "Očito je da u toj stranci vladaju različita mjerila. Upravo je Kukić, koji je i sam porezni dužnik, tražio smjenu naše vijećnice zbog poreznog duga. Mi smo tada u najkraćem roku smijenili našu vijećnicu. Sada se ispostavlja da u vrhu gradskog SDP-a ima puno ozbiljnijih poreznih dužnika, ali nitko u toj stranci ne reagira. Štoviše, može se zaključiti da u stranci uživaju zaštitu Nade Čavlović Smiljanec. Sami zaključite tko ih štiti u Poreznoj upravi.", kaže Siniša Prpić, predsjednik HSPD-a Virovitice.

> Franjo Brezovečki: Država nam nije platila radove, a nas obrtnike su ovršili! Nije mi se pogodovalo oko poreznog duga!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara