Džihadisti IS-a koriste viagru i žene prisiljavaju na "brutalan, abnormalan seks"

Džihadisti IS-a koriste viagru i žene prisiljavaju na "brutalan, abnormalan seks"

Screenshot: Youtube

DŽIHADISTI Islamske države traže medicinsku pomoć u svrhu poboljšavanja seksualnih vještina i svoje supruge prisiljavaju na "brutalan i abnormalan" snošaj, tvrde lokalni liječnici.

U intervjuu s grupom aktivista iz grada Al-Rake smještenog u sjevernom dijelu središnje Sirije koji efektivno služi kao glavni grad Islamske države, liječnici su pod uvjetom anonimnosti otkrili detalje o seksualnim sklonostima militanata.

Iako tvrde da su ultrakonzervativni sljedbenici izvornog islama, brojni džihadisti troše dobar dio mjesečne plaće na ekscentrično donje rublje za svoje supruge i stotine mladih žena i djevojčica koje su otete ili prisiljene na seksualno ropstvo.

"Žudnja za seksom"

Prema izvješću grupe "Raku ubijaju u tišini", veliki dio članova IS-a "pati od seksualnih anomalija i brutalne instinktivne žudnje  za seksom" zbog čega se mlade žene boje izaći iz svojih domova kako ne bi postale "subjektom brutalnih i abnormalnih seksualnih radnji".

Mežu "perverzijama" koje navode aktivisti je "kupovina čudnog donjeg rublja za žene i očajnička potraga za plavim tabletama (viagra) koje snaže potenciju". Grupa opisuje i ozlijede koje su žene pretrpjele uslijed seksualnog nasilja, te potragu za "sabayama", otetim ženama i djevojčicama od kojih su neke stare tek devet godina i služe kao seksualno roblje.

Gotovo konstantna prijetnja silovanjem sputava žene u Al-Raki. "Kuće postaju njihove grobnice zbog straha da će pasti u ruke vojnicima kalifata", piše u izvješću.  

Pomama za brakom

Prema aktivistima, džihadisti imaju dobre razloge da žene unutar lokalnog stanovništvo prisile na brak. Praksa dragovoljce is inozemstva veže za lokalno područje i smanjuje spremnost na dezerterstvo.

Militanti su svojim postupanjem prekinuli lokalne ruralne običaje i tradiciju u kojoj se vjenčanjima vežu rođaci kako bi se osnažile i zadržale obiteljske veze. Izvješće tvrdi da lokalne žene prisiljene na brakove sa strancima pate i u pojedinom slučajevima razmišljaju o suicidu.

Očajne, žene riskiraju život kako bi pobjegle od barbarskog postupanja džihadista. Ukoliko nakon bijega od supružnika budu uhvaćene, kažnjava ih se kamenovanjem do smrti, piše Raqqa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara