Džihadisti: SAD je u zračnim napadima ubio svoju državljanku

Džihadisti: SAD je u zračnim napadima ubio svoju državljanku

Screenshot: Youtube

TERORISTIČKA skupina Islamska država (IS) objavila je danas da je u zračnim napadima u Siriji koje predvode Sjedinjene Američke Države ubijena Amerikanka koju IS drži kao taokinju, prenijele su agencije.

Prema navodima na internetskoj stranici povezanoj s IS-om, Kayla Jean Mueller ubijena je tijekom jednosatnog savezničkog zračnog napada na uporište blizu grada Rake, džihadističkog središta na sjeveroistoku Sirije.

Na stranici je objavljena i adresa elektroničke pošte taokinje kao i njezina kućna adresa i brojevi telefona. Prikazane su i fotografije kuća za koje se tvrdi da su bile meta savezničkih napada.

Američki State Department u prvoj reakciji objavio je kako ne može potvrditi informaciju o smrti taokinje. Mueller, suradnicu organizacije za humanitarnu pomoć, IS je oteo u kolovozu 2013., i za nju zatražilo 6,6 milijuna dolara otkupnine.

Glasnogovornica State Departmenta Marie Harf izjavila je kako postoje spoznaje o američkim taocima u inozemstvu, uključujući i one koje drži IS. Međutim, rekla je kako nema nikakve druge informacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara