EPH traži od Šegona da im opet produži rok za predstečajnu nagodbu!

Foto:  Arhiva

EUROPAPRESS HOLDING Ninoslava Pavića zatražila je od Ministarstva financija da im se rok za predstečajnu nagodbu produži za dodatnih 30 dana. Podsjetimo, kako je Ministarstvo financija već u prosincu odobrilo EPH dodatnih 60 dana za Predstečajnu nagodbu, a taj rok ističe 28. siječnja ove godine. Glavnu riječ imat će pomoćnik Slavka Linića, Branko Šegon, koji je član Savjetodavnog vijeća Ministarstva financija koje o tome donosi odluku. Uostalom, prvotno rješenje za EPH potpisao je upravo  Šegon što je vidljivo iz dokumenta kojeg objavljujemo. 
 
Olakšavajuća okolnost za EPH je činjenica da su izbljegli u svojim izdanjima objaviti Aferu Pomoćnik, a nisu se pretjerano ni bavili kreditom HBOR-a za Šegona.  
 
 
Prvotni rok za predstečajnu nagodbu istekao je 28. studenog prošle godine, a predstečajna nagodba je otvorena 31. srpnja prošle godine. Pavić i dalje tvrdi kako se u njegovom slučaju radi o "složenom procesu" koji prelazi uobičajene okvire postupka predstečajne nagodbe. 
 
U postupak Predstečajne nagodbe ušle su Pavićeve tvrtke EPH, Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini. Pavić je predao FINI program financijskog restrukturiranja u kojem predlaže dokapitalizaciju od 60 milijuna kuna te pripajanje svih tvrtki koje su u vlasništvu EPH. 
 
Do sada nije poznato tko će dokapitalizirati tvrtku s dodatnih 60 milijuna kuna. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara