EPH uz Hanžekovića dobio novog suvlasnika, Paviću ostaje pet posto vlasništva

EPH uz Hanžekovića dobio novog suvlasnika, Paviću ostaje pet posto vlasništva

Fotomontaža: Index

NOVI suvlasnik Europapress Holdinga (EPH) i partner većinskom vlasniku Marijanu Hanžekoviću konzultantska je tvrtka KCV savjetovanje Hrvoje Cesara, najnovija je promjena u vlasništvu najveće medijske izdavačke tvrtke u Hrvatskoj upisana u registar trgovačkog suda.

Iz sudskog registra kao osnivač EPH brisana je tvrtka Ost Holding GmbH preko koje je Funke Mediengruppe (bivši WAZ) držala pet posto vlasništa u Europapress Holdingu i time su ispunjene najave o povlačenju tog njemačkog izdavača iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ninoslav Pavić preko svoje tvrtke Com.Com i dalje drži pet posto, a zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković 90 posto vlasništva u EPH nakon što je preuzeo potraživanja Hypo banke u predstečajnoj nagodbi te medijske kompanije.

Novi suvlasnik EPH, tvrtka KVC savjetovanje registrana je kao društvo s ograničenom odgovornošću za savjetovanje i usluge sa sjedištem u Zagrebu kojem je jedini osnivač Hrvoje Cesar, konzultant koji je i vodio operativne poslove u predstečajnoj nagodbi EPH. Taj je posao odradila tvrtka Intel konzultanta Marijana Kostrenčića, ujedno i bivšeg osnivača tvrtke KVC savjetovanje koji je u tijeku predstečajne nagodbe EPH u medijima isticao da "nije u nikakvim vlasničkim odnosima s EPH-om niti će to biti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara