Edukacije u Osijeku: Poljoprivrednicima prilika da nauče kako koristiti EU fondove

Foto: Guliver Image/Getty Images

OSTALO je malo, ali dovoljno vremena da se Slavonci pripreme za dobivanje europskog novca za ruralni razvoj.

Domaći poljoprivrednici o njemu malo znaju, a neki gotovo i ništa. Županije će stoga vrlo brzo početi organizirati tečajeve i okrugle stolove kako bi se korisnike naučilo kako izraditi kvalitetan program. Veliku pomoć pri tom pružit će osječki Poljoprivredni fakultet koji će ponuditi cjelovitu informaciju o korištenju fondova.

"Poljoprivredni fakultet u Osijeku zahvaljujući višegodišnjem iskustvu na velikom broju projekata, kako međunarodno financiranih iz fondova EU-a, tako i financiranih od raznih ministarstava, ima čitave timove profesora koji su već s velikim iskustvom na prijavi ovakvih projekata. Naravno da nam je drago da se možemo staviti na raspolaganje kako jedinicama lokalne samouprave, kao sastavnica Sveučilišta i treći čimbenik u svemu je gospodarstvo", ističe dekan Poljoprivrednog fakulteta Vlado Guberac.

S ovim fakultetom Osječko-baranjska županija je uspješno organizirala brojne projekte koji su dali više nego dobre rezultate, rekao je župan Vladimir Šišljagić.

"Logistički temelj će svakako sasvim sigurno biti sveučilište, Osječko-baranjska županija, a krajnji korisnici, mi, stojimo potpuno na raspolaganju. Organizirat ćemo u ovoj 2014. godini sve programe edukacije i informacije, pripremiti krajnje korisnike koliko je to maksimalno moguće da bi u 2015. godini, odnosno, nešto ranije kad se otvore natječaji fondova Europske unije, mogli aplicirati kvalitetne projekte".

Prvi natječaj za 2,5 milijarde kuna iz programa ruralnog razvoja očekuju se do kraja godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara