Egipat i službeno zabranio djelovanje Muslimanskog bratstva

Foto: Guliver image/Getty images

SUD U Egiptu danas je zapečatio sudbinu Muslimanskog bratstva! Nakon 85 godina tom su islamističkom pokretu u Egiptu zabranjene sve aktivnosti. Sva imovina i sredstva su im je blokirani i bit će zaplijenjeni.

Prema sudskoj presudi, kako prenosi Reuters, Muslimanskom bratstvu, svim ograncima te stranke, kao i svim organizacijama u koje je uključena, zabranjeno je svako parlamentarno i javno djelovanje.

Tijekom 85 godina svog postojanja Muslimansko bratstvo uglavnom je djelovalo "u sjeni". No, kad je 2011. godine Hosni Mubarak svrgnut s vlasti, dobili su pravo javnog djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je s vlasti u srpnju svrgnut prvi demokratski izabrani predsjednik Mohammed Morsi, progoni čelnika Muslimanskog bratstva bili su svakodnevica i bilo je samo pitanje trenutka kad će pokret i službeno biti zabranjen.

Budući da Muslimansko bratstvo ima velik broj pristaša i da su prosvjedi ponovno eskalirali proteklog tjedna, strahuje se da bi ova odluka mogla biti okidač za novi val krvavih nereda i sukoba u Egiptu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara