Egipatski ministar preživio bombaški napad u Kairu, nastavljaju se masovni prosvjedi podrške Morsiju

Screenshot: YouTube

EGIPATSKI ministar unutarnjih poslova Mohammed Ibrahim preživio je bombaški napad na konvoj u kojem se nalazio dok je išao na posao u Kairu. Eksplozija koja je ozlijedila čuvare i djecu dogodila se oko 10.30 sati po lokalnom vremenu, javlja BBC.

Ministar Ibrahim kazao je za državnu televiziju kako je "velika eksplozivna naprava" vjerojatno bila aktivirana daljinskim uređajem. Napomenuo je kako se dva čuvara nalaze u kritičnom stanju te da je jedno dijete zadobilo težu ozljedu noge.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad, a vođa Muslimanskog bratstva Amr Darrag kazao je kako njegova grupa osuđuje taj događaj.

Nastavljeni prosvjedi diljem zemlje

Pristaše svrgnutog egipatskog predsjednika Muhameda Morsija nastavljaju prosvjede diljem te zemlje, negodujući zbog serije sudskih procesa i oštrih kazni civilima pred vojnim sudovima zbog sudjelovanja u prosvjedima protiv vojnog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnici vojnog udara održali su najmasovnije prosvjede u Gizi, u zapadnom djelu Kaira. Pozvali su privremenu egipatsku vlast da oslobodi čelnike Muslimanskog bratstva i prekine sudske procese protiv civila na vojnim sudovima u toj zemlji.

Okupljeni prosvjednici su uzvikivali slogane "Kraj vojnom udaru", "Ne odustajemo!" i "Naš predsjednik je Muhammed Morsi". Prosvjedi Morsijevih pristalica su održani i u Aleksandriji, gdje je došlo i do sukoba između protivnika i pristalica vojnog udara.

Također, antivladini prosvjedi su održani i u Beni Suveyfu, gdje su prosvjednici tražili "ukidanje vojnog udara i povratak demokracije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara