Emir Kusturica ruši tvrđavu-spomenik u Trebinju jer mu treba kamen za snimanje filma

Emir Kusturica ruši tvrđavu-spomenik u Trebinju jer mu treba kamen za snimanje filma

Foto: Buka

KONTROVERZNI Emir Kusturica, uz podršku lokalnih vlasti, bagerima i kamionima počeo je rušiti staru austrijsku utvrdu Petrinja iznad Trebinja, a sve kako bi odnio kamen potreban za izgradnju Andrić-grada u Višegradu.  Kako javlja portal 6yka.com veća grupa ogorčenih građana Trebinja blokirala je stari austrijsku put prema tvrđavi, kako bi spriječila kamione da odvezu kamenje.

Treba mu kamen

Naime, Kusturica je dobio dozvolu da sruši više starih objekata na području Trebinja i Hercegovine, kako bi iskoristio klesani kamen za gradnju objekta koji će mu poslužiti za snimanje filma. Tako se nakon napuštenih starih kuća i štala koje su srušene u selima Grebci, Dračevo i u Popovom polju, Kusturica okomio i na austro-ugarsko utvrđenje Petrinja iznad grada koji predstavlja kulturno-povijesni spomenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja 6yka.com načelnik općine Trebinje Dobroslav Ćuk, izašao je na teren te potvrdio kako je ranije u više navrata odbio prijedloge Emira Kusturice, koji je tražio da mu se dozvoli rušenje mosta u Goričkom jezeru, nekih željezničkih stanica i drugih objekata.

I načelnik Ćuk zgrožen

"Nedavno dok sam bio u Beogradu, ponovo me je zvao Kusturica i pitao može li uzeti kamenje s neke porušene tvrđave, za koju je tvrdio da je u veoma lošem stanju i da je od ranije srušena. Ja sam mu rekao da može ako mu to dozvole i druge nadležne institucije. Saznao sam od mojih suradnika da su se nezadovoljni građani okupili, ja ih u potpunosti razumijem i naredio sam da se obustavi rušenje do daljnjeg. Ja sam pomislio da je tvrđava u lošem stanju, ali sada vidim da nije bilo tako", rekao je Ćuk za taj portal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara