Erceg u Otvorenom: Militantne prijetnje uniformiranih osoba straše građane

Erceg u Otvorenom: Militantne prijetnje uniformiranih osoba straše građane

Screenshot: HRT

"MLADE i stare je strah u ovoj zemlji. Militantne prijetnje uniformiranih osoba straše građane, ali i druge branitelje", izjavio je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno ratni vojni invalid Zoran Herceg koji se protivi nelegalnom prosvjedu šatordžija.

Erceg je također kazao kako "nije uredu da Kolinda Grabar Kitarović podržava nelegalno okupljanje".

"Ako mi budemo podigli šator, hoće li Predsjednica doći nama? Može li nas primiti na razgovor? Ne može Glogoški govoriti u ime svih", kazao je Erceg i poručio Đuri Glogoškom i ostalima u Savskoj da "uklone političke parole" te da je poruka "2015. oba će pasti" prijeteća poruka. Zamolio je Glogoškog da objasni što su točno mislili s tom porukom.

"Možda ćemo ja i Klemm pasti", odgovorio je Glogoški.

Na izjave Ercega da se mladi i stariji boje "militantnih prijetnji" prokomentirao je: "Zato ste psa pozvali u emisiju".

Glogoški: Tko je rekao da je prosvjed nelegalan

Erceg je još jednom ponovio kako svatko ima pravo na prosvjed, no nije mu drago što prosvjed nije legalan.

"Zamolio sam branitelje da učine taj mali korak, zašto je problem ispuniti taj mali papir da se legalizira prosvjed?", upitao je Erceg.

Glogoški ga je upitao:"Tko je rekao da je prosvjed nelegalan, ni sam ministar Ranko Ostojić to nije rekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SDP-ovac Franko Vidović kazao je kako Kolindi Grabar Kitarović zamjera što na sastanak s braniteljima nije pozvala ministra Predraga Matića te što je u šator također došla bez Matića.

"Da želi iskazati dobru namjeru mislim da je trebala pozvati Matića", rekao je Vidović.

Saborski zastupnik Branko Vukšić zapitao se zašto su se branitelji digli 2001. godine i sada kada je na vlasti ista stranka.

"Da li je to slučajnost ili naredba", upitao je Vukšić Glogoškog. Jedan od vođa šatordžija odgovorio mu je da su reagirali i kada im je HDZ htio smanjiti prava.

"Vi ste HDZ-ov tabor"

Vukšić je kazao kako je bio na protuprosvjedu. "Policija je obavila dobar posao, dvije grupe nisu se smjele susresti", kazao je Vukšić i dodao da je doživio salve uvreda.

"Došao sam zbog toga što se ne slažem s onim što se poručuje iz šatora i jer mislim drugačije. Nisam išao protiv Klemma i Glogoškog, postoje branitelji koji misle drugačije. Rečeno mi je da sam izrod srpski", kazao je Vukšić.

"Vi ste HDZ-ov tabor, a Predsjednica nije smjela doći u Savsku i ignorirati Matića. Ona i dio branitelja su glasnogovornici HDZ-a. Ako tražite smjenu Matića, zašto ne idete legalnim putem?", upitao je Vukšić.

Na samom kraju emisije Otvoreno Glogoški je kazao kako je policija bila u stanju pripravnosti kada je Erceg došao u šator.

"To je bio znak da zajedno surađuju na provokacijama", izjavio je Glogoški.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara