Euromoney proglasio Zagrebačku burzu najboljom u Središnjoj i Istočnoj Europi

 Foto: ZSE/facebook

UGLEDNI financijski časopis Euromoney proglasio je Zagrebačku burzu dobitnikom ugledne nagrade Best Financial Exchange in CEE u kategoriji Best Managed Companies in CEE.

U anketi je sudjelovalo 25 analitičara iz 53 vodeće banke i institucije, a sudionici ankete nominirali su po njihovom mišljenju najboljih pet tvrtki uzimajući u obzir strategiju poslovanja, sustav korporativnog upravljanja, dostupnost višeg menadžmenta, transparentnost, vrijednost za dioničare, informativnost i efikasnost internetskih stranica i dr.
 
Nagrada Best Managed Companies in CEE dodjeljuje se posljednjih deset godina, a kategorija Best Financial Exchange in CEE uvedena je lani, kada je laureat bila Varšavska burza.
 
"Izuzetno smo sretni zbog ove nagrade, koja je dokaz da je poslovanje Zagrebačke burze praćeno i prepoznato i izvan lokalnih granica. Posljednjih smo godina puno energije uložili u unaprjeđenje poslovanja, u uvođenje novih proizvoda i usluga te općenito poboljšanje efikasnosti tržišta kako bismo kreirali dodanu vrijednost za investicijsku zajednicu. Ova nagrada dokaz je da idemo u dobrome smjeru i poticaj da dodatno pojačamo naše napore kako bismo povećali vidljivost i prepoznatljivost domaćeg tržišta kapitala“,  izjavila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Euromoney je britanski je mjesečnik koji izlazi od 1969. i jedna je od najuglednijih tiskovina koje prate financijsku industriju.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara