Evo što čelnici Agencije za zaštitu podataka ne žele da vidite u njihovim imovinskim karticama

Evo što čelnici Agencije za zaštitu podataka ne žele da vidite u njihovim imovinskim karticama

Foto: azop.hr (ravnatelj Rajkovača i zamjenica Dolenc)

NAKON što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa najavilo da će ukloniti imovinske kartice državnih dužnosnika sa svojih stranica nakon odluke Agencije za zaštitu osobnih podataka da se time krši zakon o osobnim podacima, zavirili smo u kartice čelnika Agencije. Podsjetimo, Agencija za zaštitu osobnih podataka naredila je uklanjanje imovinskih kartica sa stranica Povjerenstva za sukob interesa jer smatra da u karticama dužnosnika ne bi trebalo stajati bračno stanje, broj djece, neto iznos plaće kod prethodnog poslodavca i banka kod koje je podignut kredit i rok otplate kredita.

Ravnatelj živi u MUP-ovom stanu za koji plaća 303 kune mjesečno"Stambeno pitanje mi je riješeno na način da živim u stanu u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova za koje plaćam mjesečni najam u iznosu od 303 kune", stoji u imovinskoj kartici Ante Rajkovača, ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka koju je predao u svibnju prošle godine. U kartici nedostaje iznos mjesečne plaće na godišnjoj razini, a nedostaje i iznos plaće supruge te je nemoguće odrediti koliko su njegova primanja kao čelnika AZOP-a.

No, zato ima dva kredita i to jedan iz 2012. godine za koji duguje još iznos od 16.330 eura kod Zagrebačke banke na sedam godina te drugi kredit za koji duguje još 20 tisuća kuna podignut 2014. godine na tri godine. Navodi se i kako je prije AZOP-a bio u tvrtki AKD Zaštita gdje je bio voditelj strateških projekata s prosječnom godišnjom neto plaćom od 112 tisuća kuna godišnje što bi bilo oko 9 tisuća kuna mjesečno.

Dolenc kao zaposlenica HBOR-a ondje dobila kredit

Dubravka Dolenc, zamjenica ravnatelja Agencija za zaštitu osobnih podataka navela je u svojoj kartici kako ima kredit državnog HBOR-a u te je iznos duga na dan predaje imovinske kartice u srpnju 2013. iznosio 198.131 kuna. Kredit je od HBOR-a dobila kao fizička osoba, a prema službenoj evidenciji u vrijeme kada je dobila kredit bila je zaposlenica HBOR-a i to u direkciji pravnih poslova. Kredit je podignut 2011. godine, na rok od 11 godina.

U HBOR-u je imala plaću na godišnjoj razini od 93.184 kune što bi bilo oko 7700 kuna mjesečno.

Index je poslao upite HBOR-u i AZOP-u na koji je način Dolenc korisnica kredita HBOR-a. Čim dobijemo odgovore objavit ćemo ih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara