Fight Club ponovno živi: Anonymousi najavili totalni rat korupciji i trebaju vašu pomoć

Fight Club ponovno živi: Anonymousi najavili totalni rat korupciji i trebaju vašu pomoć

Screenshot: YouTube

ANONYMOUSI su se probudili i najavili možda i najzanimljiviju globalnu akciju dosad - totalni rat korupciji.

Projekt naziva "Leak It All" zapravo je svojevrsna realizacija "Fight Cluba", a Anonymousi pozivaju sve pristaše i građane svijeta da daju svoj obol stvaranju najmasivnije dokumentacije državnih i korporativnih tajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zamislite da uzmete USB stick. Zamislite da ga odnesete na svoj posao. Zamislite da skupite dokaze ilegalnih radnji i korupcije. Zamislite da zajedno razotkrijemo sve laže. Zamislite da sve to procuri", poručuju Anonymousi u video poruci koja je danas objavljena na internetu. Sam proces prikupljanja podataka trajat će pola godine, a sve bi trebalo biti objavljeno u periodu između 12. i 21. prosinca ove godine.


"Svijetu ćemo predočiti dosad neviđenu količini korporativnih, financijskih, vojnih i državnih tajni, koje će potajno skupljati milijuni savjesnih građana, osvetnika, zviždača i insajdera diljem svijeta", poručuju Anonymousi. Valja napomenuti kako je projekt svojevrsni odgovor na blokadu financiranja WikiLeaksa, koji unatoč tome i dalje objavljuje kompromitirajuće tajne spise. "Leak It All" bi svakako mogao dati novu snagu zviždačkom pokretu.

Plan je da se probude uspavane ćelije "Fight Cluba" iz cijelog svijeta i u savršenoj sinkronizaciji izvedu moderni "Project Mayhem". Iako je prvo pravilo originalnog Fight Cluba bilo ono da se o Fight clubu ne govori, Anonymousi se nadaju da će se ova kampanja proširiti poput požara. Pridružite se stoga i vi i pomozite "čišćenju" svijeta od korupcije i korporativne pljačke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara