Filipinska vlada demantirala da je s ulice maknula beskućnike zbog Pape

Filipinska vlada demantirala da je s ulice maknula beskućnike zbog Pape

Foto: Hina

FILIPINSKA vlada demantirala je u subotu navode da je sakrila stotine beskućnika kako ih ne bi vidio papa Franjo tijekom svog nedavnog pastoralnog posjeta toj zemlji.

Socijalna služba je priznala da je sklonila s ulica Manile petstotinjak ljudi i prebacila ih u ljetovalište u pokrajini Batangasu, južno od prijestolnice, prije dolaska Pape 15. siječnja.

Međutim, vlada tvrdi da je cilj tog putovanja beskućnika, koje se zgodno poklopilo s dolaskom Pape, bio napraviti procjenu imaju li pravo biti korisnici socijalnog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni nisu sakriveni", rekla je zamjenica glasnogovornika predsjednika Abigail Valte. "To je bila mjera kako bi im se pomoglo u skladu s programom", dodala je.

"Oni su bili podvrgnuti procjeni kako bi se utvrdilo možemo li im osigurati pomoć za stanovanje."

Neke od obitelji beskućnika vratile su se na ulice Manile i rekle su da su bile namjerno premještene kako ih Papa ne bi vidio tijekom svog posjeta.

Otprilike jedna četvrtina od oko 100 milijuna filipinskih stanovnika živi na jednom dolaru dnevno iako je filipinsko gospodarstvo jedno od najbrže rastućih u jugoistočnoj Aziji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara