Fina ne priznaje da im se sustav raspao: Sve je u redu, ali produžujemo rok za predaju financijskih izvješća

Screenshot: fina.hr

DANAS je zadnji dan za predaju godišnjih financijskih izvještaja, no Finin sustav opet se raspao! Trenutno se izvješća ne mogu predati putem weba, a teško se otvara i sama stranica Fine.

Sustav ima preko sto tisuća korisnika, stoga je došlo do opterećenja servera.

Prema stanju na dan 10. ožujka 2014. godine, u Registru godišnjih financijskih izvještaja zaprimljeno je tek 3.879 potpunih i točnih godišnjih financijskih izvještaja za 2013. godinu. Od ukupnoga broja zaprimljenih izvještaja, njih 2.583 predano je istovremeno za statističke i druge potrebe te javnu objavu, 1.022 izvještaja predana su isključivo za statističke i druge potrebe dok je 274 izvještaja predano u svrhu javne objave.

Iako im svake godine padne sustav, Fina i dalje poziva poduzetnike da dokumentaciju predaju internetom.

Fina produžuje rok za predaju izvještaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Fine pak poručuju da je njihov sustav funkcionalan, te da se godišnji financijski izvještaji zaprimaju. No, dodaju da su "zbog velikog broja korisnika koji danas šalju svoje izvještaje mogući kraći prekidi u radu".

"Krajnji rok za predaju godišnjeg financijskog izvještaja za statističke i druge potrebe je danas, 31. ožujka 2014. godine, a više od 50% poduzetnika, obveznika predaje GFI-a još nisu predali svoje izvještaje", kažu iz Fine.

"Fina će kao i prethodnih godina financijske izvještaje za statističke i druge potrebe zaprimati još nekoliko dana po isteku propisanoga roka tako da će svi oni koji svoju obvezu ne uspiju ispuniti danas, imati priliku za predaju izvještaja i u narednih nekoliko dana", stoji u odgovoru koji smo dobili od Fine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara