Fotografija koja je zgrozila svijet: Mlada majka iz Kine prisiljena na pobačaj u sedmom mjesecu trudnoće!

Fotografija koja je zgrozila svijet: Mlada majka iz Kine prisiljena na pobačaj u sedmom mjesecu trudnoće!

Screenshot: 64tianwang

FOTOGRAFIJA mlade kineske majke koja je bila prisiljena na pobačaj u sedmom mjesecu trudnoće šokirala je i izazvala zgražanje među korisnicima interneta u Kini, ali i cijelom svijetu. Fotografija je snimljena svega nekoliko minuta nakon pobačaja, a prikazuje mladu djevojku koja leži na krevetu, dok se pored nje nalazi mrtvi fetus.

Feng Jiamei iz provincije Zhenping samo je jedna od tisuće djevojaka koje su prisiljavane na pobačaj, i to u visokom stupnju trudnoće, a sve zbog stroge kineske politike "jednog djeteta". Naime, djevojka nije imala novac da plati "kaznu" jer je bila već drugi puta trudna te je zbog toga prisiljena na pobačaj, piše BBC. Kineski aktivisti tvrde da su slučajevi poput njezinih česti, pa čak i gori, te da se neke djevojke prisiljava na pobačaj i u 9. mjesecu trudnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacije za zaštitu ljudskih prava tvrde da politika jednog djeteta zapravo znači da se žene gotovo svakodnevno prisiljavaju na pobačaje, jer su kazne jednostavno previsoke i rijetko ih koja žena, a posebno mlada djevojka, može platiti. U razgovoru s nesretnom majkom i njezinim suprugom doznaje se kako je djevojka prisilno odvezena iz vlastitog obiteljskog doma i vezana kako ne bi pobjegla.Stravičan zločin nad djevojkom dogodio se 3. lipnja. Kako je ispričala za lokalne medije, prisilno je odvezena u bolnicu, gdje su joj dali sredstvo za induciranje pobačaja, bez njezina pristanka. 36 sati kasnije, pobacila je. Iz ljutnje i očaja odlučila je uslikati svoju mrtvu bebu i objaviti fotografije na internetu, kako bi upozorila na užas koji žene u Kini proživljavaju na dnevnoj razini. Cijeli slučaj izazvao je žestoku raspravu na internetu i još jednom u prvi plan stavio kontroverzni kineski zakon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara