Francuski ministar unutarnjih poslova: Nećemo tolerirati napade na muslimane

Francuski ministar unutarnjih poslova: Nećemo tolerirati napade na muslimane

Foto: Guliver Image / Getty Images

FRANCUSKI ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, koji boravi u posjetu Maroku, ocijenio je u subotu neprihvatljivim napade na muslimane na francuskom teritoriju nakon terorističkih napada u Parizu u siječnju i poručio da ih francuska vlada neće tolerirati.

"Želim ponovno snažno istaknuti da najodlučnije osuđujemo napade na muslimane koji su uslijedili nakon napada u Parizu", rekao je Cazeneuve na zajedničkoj konferenciji za novinare s marokanskim kolegom Mohamedom Hasadom.

"Oni koji napadaju muslimane zbog njihove vjerske pripadnosti napadaju cijelu Francusku. To je nama neprihvatljivo i zato ovdje, u Maroku, želim reći da to nećemo tolerirati", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima Udruženja protiv islamofobije u Francuskoj (CCIF), broj islamofobnih incidenata porastao je nakon siječanjskih džihadističkih napada za 70 posto u odnosu na isto razdoblje 2014.

Islam je druga najraširenija religija u Francuskoj s 3,5 milijuna vjernika i gotovo 3000 džamija i dvorana za molitvu. U Francuskoj živi najveća marokanska dijaspora, s više od 1,3 milijuna pripadnika.

Nakon napada u Parizu u kojima je od 7. do 9. siječnja ubijeno 17 ljudi Maroko je upozorio svijet da zbog toga ne smije ojačati islamofobija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara