Francuz uhićen u Bugarskoj povezan s ubojicom karikaturista Charlie Hebdoa

Francuz uhićen u Bugarskoj povezan s ubojicom karikaturista Charlie Hebdoa

Foto: Youtube

FRANCUZ koji je 1. siječnja priveden u Bugarskoj u pokušaju odlaska u Siriju osumnjičen je za veze sa Cherifom Kouachijem, jednim od počinitelja atentata 7. siječnja na satirički tjednik Charlie Hebdo, objavilo je bugarsko pravosuđe u utorak, prenosi AFP.

U francuskom uhidbenom nalogu protiv Fritz-Joly Joachina spominje je optužba za "sudjelovanje u kriminalnoj oružanoj skupini s ciljem organiziranja terorističkih djela", rekla je Darina Slavova, glavna tužiteljica grada Haskova.

Prije puta u Tursku 30. prosinca, on je više puta bio u kontaktu s Cherifom Kouachijem, navodi se u uhidbenom nalogu. Joachin (29), podrijetlom s Haitija, priveden je s djetetom 1. siječnja u pokušaju prelaska bugarsko-turske granice u autobusu.

Tužiteljstvo Haskova, na jugu zemlje, najprije je navelo da je protiv njega izdan europski uhidbeni nalog nakon što ga je supruga optužila za otmicu trogodišnjeg sina 30. prosinca kako bi ga odveo džihadistima u Siriju i odgajao prema načelima radikalnog islama. Dijete je u međuvremenu vraćeno majci.

Osumnjičeni je rekao da je putovao sa sinom i prijateljicom na praznike u Istanbul. Bugarsko pravosuđe će odluku o izručenju Francuskoj donijeti u petak.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara