Frankfurter Allgemeine Zeitung: U Hrvatskoj se vodi kulturni rat!

Frankfurter Allgemeine Zeitung: U Hrvatskoj se vodi kulturni rat!
Foto: Tomislav Krišto (Cropix)
 
"U MNOGIM mnogim zemljama EU-a pitanje izjednačavanja bračnih i obiteljskih prava homoseksualaca sporno. U Hrvatskoj bi, međutim, sukob različitih sustava vrijednosti mogao dovesti do ustavne krize.", stoji u članku uglednog njemačkog dnevnog lista Frankfurter Allgemeine Zeitunga.
Kako prenosi Deutsche Welle autor u podužem tekstu informira njemačku javnost o "kulturnom ratu" koji već duže vrijeme tinja između "militantno sekularističke ljevice na jednoj strani i ne manje militantnih katoličkih organizacija i nacionalnokonzervativne desnice na drugoj strani".
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U kronologiji događaja oko sukoba koji autor FAZ-a zove "kulturnom borbom" ušli su i događaji na Gay paradi u Splitu prije dvije godine, činjenica da se nasilničkim izgredima do kojih je tamo došlo bavio i Europski parlament, kao i ovogodišnja podrška političara vladajućih stranaka homoseksualnoj zajednici na Paradi ponosa u u Zagrebu.
 
"Za veliki dio problema pred kojima sada stoje hrvatske stranke na vlasti, su same krive. Izmjena zakona o referendumu se već odavno trebala provesti, to su propustile napraviti konzervativne vlade Sanadera i Kosor, a nova vlada je tu temu odgodila. Sada postoji opasnost da se na referendumu prihvati predložena izmjena, a da je parlament odbije", zaključuje se u FAZ-ovom članku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara