Gasi se 21. stoljeće? Tiskara Vjesnik opovrgava poskupljenje: "21. stoljeće nije osiguralo papir za tisak"

Gasi se 21. stoljeće? Tiskara Vjesnik opovrgava poskupljenje: "21. stoljeće nije osiguralo papir za tisak"

Foto: 21. stoljeće

TVRTKA Miran dan d.o.o. izdavač dnevnih novina 21. stoljeće donijela je odluku o privremenom obustavljanju izlaska.

"Sa žaljenjem moramo objaviti da smo bili primorani privremeno obustaviti izlaženje dnevnih novina 21. stoljeće. Na donošenje takve odluke prisiljeni smo zbog neobjašnjivog ponašanja tiskare Vjesnik dd koja nam je inicijalno dogovorenu cijenu tiska bez obrazloženja i utemeljenih razloga povećala više od tri puta. Pod takvim uvjetima projekt ne može biti profitabilan i održiv te je, nažalost, jedina moguća i odgovorna odluka privremeno obustaviti izlazak dnevne novine", izjavio je vlasnik i direktor projekta Marjan Jurleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dnevne novine 21. stoljeće u nepuna dva mjeseca izlaženja našle su svoju poziciju na tržištu i put do čitatelja pokazujući da na tržištu, što se publike tiče, zaista postoji prostor za nove dnevne novine. Prosječno dnevna prodaja u posljednjih mjesec dana iznosila je 15.000 primjeraka, a u pojedinim danima nadmašivala je prodaju na kiosku konkurentskih izdanja koja su na tržištu već dugi niz godina. Dnevna novina 21. stoljeće danas drži 7% ukupne prodane naklade dnevnih listova na kioscima.", stoji u priopćenju izdavača.

Tiskara Vjesnik: Nije bilo drastičnog poskupljenja 

Tiskara Vjesnik opovrgnula je danas tvrdnje 21. stoljeća da se taj dnevnik privremeno gasi zbog poskupljenja tiskanja. Tvrdi kako drastičnog poskupljenja tiska nije bilo te da izdavač (21. stoljeće) nije osigurao papir za tisak, što je bila njegova obveza, niti je osigurao novac za podmirenje dospjelih obveza tiskanja koje danas iznose 1,7 milijuna kuna, a ukupan dug je oko 2,5 milijuna kuna.

Tiskara Vjesnik svoju uslugu tiska "21. stoljeća" ispunila je kvalitetno, na vrijeme i po izdanim narudžbama izdavača novina tvrtke 'Miran dan', a cijena je obračunata po standardima i potpisanom ugovoru, izvijestila je tiskara, a prenosi Business.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara