Gay parovi spremaju vjenčanja: "Vrijeme je za životno partnerstvo!"

Foto i video: Inicijativa za životno partnerstvo

"VRIJEME je za životno partnerstvo", naslov je video-spota kojeg je snimila Inicijativa za životno partnerstvo. Na ovaj način daju podršku Zakonu o životnom partnerstvu, koji je poslan u saborsku proceduru, a čijim će donošenjem Hrvatska priznati istospolne parove kao obitelj.

Spot će danas biti prikazan na HTV-u, u emisiji "Hrvatska uživo". U spotu su sudjelovali mnogi građani i građanke koji podržavaju životno partnerstvo, kao i glumice Vera Zima i  Ksenija Marinković, te glumac Sreten Mokrović.

 


 

"Spot smo napravili volonterski, zabavljali smo se na snimanju. Naša zahvala ide svim malim tvrtkama i obrtima koji su nam pomogli oko torta, prstenja, haljina, frizura, odjeće, prostora za snimanje i drugih detalja. Veliko hvala Veri, Kseniji i Sretenu, koji su kao i mnogo puta do sada, i ovaj put bili uz nas", izjavio je Daniel Martinović, koordinator Inicijative za životno partnerstvo.

"Zakon o životnom partnerstvu u drugom je čitanju u Hrvatskom saboru i trenutačno prolazi kroz saborske odbore. Očekuje se usvajanje ovog zakona do 15. srpnja. Istospolni parovi nestrpljivo iščekujemo njegovo donošenje, a mnogi parovi u Hrvatskoj se već sada spremaju za odlazak kod matičara ili matičarke. Neki su već naručili torte kod slastičare i slastičarke, drugi su naručili vjenčanice i svadbena odjela, planira se kupovina prstenja. Oni koji to financijski mogu organizirat će si pravi medeni mjesec i rezervirati sobu s velikim 'bračnim' krevetom

Većina ljudi sklopit će životno partnerstvo iz potrebe ostvarivanja osnovnih ljudskih prava koja će im donošenjem ovog zakona pripadati kao građanima Hrvatske i Europske unije. Neki će sklapati životno partnerstvo iz želje da ozakone svoju dugogodišnju vezu, a neki kako bi svoju sreću podijelili sa svojim obiteljima, prijateljima i najdražim osobama.

Ovo ljeto ostat će, nesumnjivo, mnogim parovima u sjećanju kao jedan od najsretnijih trenutaka u njihovim životima", priopćili su Inicijativa za životno partnerstvo i Zagreb Pride. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara