General Lovrić dao marketinškoj agenciji vojni helikopter da prebace uzvanike do Zaboka

General Lovrić dao marketinškoj agenciji vojni helikopter da prebace uzvanike do Zaboka

Foto: FAH, HSP

DANIEL SRB, predsjednik HSP-a, medijima je dostavio dokument iz kojeg se vidi da je general Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera, u ožujku 2011. godine helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stavio na raspolaganje marketinške agencije Promocija Plus.

Lovrić je, vidi se iz dokumenta, zapovjedio HRZ-u da jedan helikopter stavi na raspolaganje Promociji Plus zbog prijevoza sudionika prezentacije Opelovih automobila. Sudionike prezentacije HRZ je vozio od Zagreba do dvorca Djalski u Zaboku, što je udaljenost koja se automobilom može prijeći za 30-ak minuta.

Zanimljiv je i podatak da se sve dogođalao u vrijeme dok je vrhovni zapovjednik vojnih snaga bio bivši predsjednik Ivo Josipović, poznat i po svojoj opsjednutosti rejtingom među biračima. A upravo se agencija Promocija Plus bavi anketama kojima se istražuje javno mnijenje. Ova afera, tvrdi predsjednik HSP-a Srb, ostavlja mnoga otvorena pitanja."Kako je moguće da se nešto ovakvo događa u jednoj uređenoj demokratskoj državi gdje se javni resursi i imovina mogu staviti besplatno u službu privatne firme?

Je li ta agencija u svojim 'istraživanjima' javnog mnijenja pogodovala tada Vrhovnom zapovjedniku Ivi Josipoviću?

Jesu li za ovu blamažu znali HDZ-ovi ministar obrane Davor Božinović i premijerka Jadranka Kosor? Ako su su znali što su poduzeli da se naplati usluga ili spriječi šteta po javno dobro? Ako nisu znali, zašto nisu znali?

Pitanje koje se nameće je što će s ovim informacijama u javnosti napraviti Vrhovna zapovjednica  Kolinda Grabar Kitarović? Hoće li s pozicije načelnika Glavnog stožera smijeniti Dragu Lovrića? Hoće li sadašnji ministar obrane Kotromanović poduzeti korake da se naplati nastali trošak za prijevoz Pulsovih gostiju?

Je li bilo još ovakvih situacija gdje se Hrvatsko ratno zrakoplovstvo koristilo za usluge privatnim osobama i firmama?", pitaju se HSP-ovci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara