Glas Koncila: Hrvatska je na dobrom putu da postane jedna od najkaotičnijih država Europske Unije!

Ilustracija: Željko Hajdinjak (Cropix)

"PONAŠANJE dijela političara i medijskih poslenika glede opravdavanja tzv. 'lex Perković', nametanje i dalje ideologiziranog Zdravstvenog odgoja u škole te opasni oblici represije prema pojedincima koje se pritvara u psihijatriju ili opečaćuje psihijatrijskom dijagnozom nameću pitanje dokle mogu ići zloporabe u Hrvatskoj", naglašava se u uredničkom komentaru neslužbenog glasila Crkve u Hrvata "Glasu Koncila" kojeg potpisuje urednik don Ivan Miklenić. 
 
Katolička crkva smatra da je Republika Hrvatska na dobrom putu da postane jedna od najkaotičnijih država Europske Unije. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Po pravnim zasadama i odredbama Hrvatska je zacrtana kao visoko demokratska država, i brojni demokratski elementi u njoj danas stvarno i postoje, a istodobno na više razina i na više područja događaju se potezi koji su nespojivi sa stvarnim demokratskim standardima. Kaosu – koji sve više poprima oblik sustavnog – pridonose i interpretacije pojedinih negativnih činjenica u kojima uz medijske poslenike sudjeluju i neki najodgovorniji političari", piše Miklenić u komentaru. Miklenić tvrdi i da uvođenje Zdravstvenog odgoja u škole potvrđuje da je sadašnjoj Vladi ipak od svega najvažnija ideologija.
 
"Postojanje smišljenog kaosa u Hrvatskoj, koji ima svrhu zastrašiti ljude, očituje se također u opetovanim pojavama neobične represije prema pojedincima: Procesuiran je Luka Kozina, jedan od kninskih prosvjednika, koji nije učinio nikakvo nasilje već je samo verbalno prosvjedovao", piše Miklenić pitajući se na kraju: Dokle idu zloporabe vlasti, moći i ideologije u Hrvatskoj? 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara