Glasanje u Mostaru završeno tek jutros, u redu se čekalo i do 12 sati

Glasanje u Mostaru završeno tek jutros, u redu se čekalo i do 12 sati

Screenshot i video: Prvi TV (YouTube)

IAKO je već sinoć u 22 sata bilo poznato da je Kolinda Grabar Kitarović buduća predsjednica Hrvatske, glasanje u Mostaru trajalo je sve do ranih jutarnjih sati. Najveći odaziv bio je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Ilije Jakovljevića" gdje je glasalo skoro 12 tisuća hrvatskih državljana.

Neki su građani Mostara, kako javlja portal Klix.ba, i po 12 sati čekali u redu kako bi pristupili predsjedničkim izborima. Glasovi noćnih birača iz Mostara nisu još obrađeni, tako da se može očekivati kako će Grabar Kitarović na koncu imati i nešto veću prednost ispred Josipovića od trenutnih 50,74 prema 49,26 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi ljudi koji su u velikom broju izašli na izbore uz sve poteškoće ispunili su svoju dužnost i evo čekali duboko u noć da daju svoj glas jednom od kandidata, to je zaista za pohvaliti i mislim da je tu pokazana sva ljubav Hrvata iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj", kazao je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša.

Do gužvi na biralištima u BiH došlo je zbog dvosatne blokade kompjuterskog sistema i nemogućnosti izdavanja potvrda za glasanje. Naime, mnogi birači nisu se unaprijed registrirali za glasanje, već su im potvrde o upisu u birački popis izdavane na dan izbora, zbog čega je došlo do redova na biračkim mjestima. Iako su se birališta trebala zatvoriti u 19 sati, odlučeno je da će pravo glasa biti omogućeno svima koji stanu u red za glasanje do trenutka službenog zatvaranja birališta.

Iako je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Ilije Jakovljevića" glasanje i prebrojavanje glasačkih listića trajalo do ranih jutarnjih sati, nastava u ovoj školi krenula je na vrijeme u 7 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara