Glavaš na sjednici osječkog Gradskog vijeća: Došao sam kao građanin, neću praviti nered

Glavaš na sjednici osječkog Gradskog vijeća: Došao sam kao građanin, neću praviti nered

Foto: Hina

UTEMELJITELJ HDSSB-a Branimir Glavaš pojavio se u četvrtak prijepodne na sjednici osječkog Gradskog vijeća, poručivši kako je došao kao građanin, ne želeći praviti nered.

Po dolasku u vijećnicu, Glavaš se pozdravio s predsjednikom Vijeća Antom Đapićem te sjeo u prostor za publiku, kod novinara. Kratko je izjavio kako je došao kao građanin jer je čuo da "ima nekih zanimljivih pisama", te da nije došao praviti nered.

U trenutku Glavaševa dolaska, HSSSB-ov vijećnik Krešimir Bubalo zatražio je stanku, nezadovoljan načinom Đapićeva vođenja sjednice, i to u trenutku kada je vijećničko pitanje postavljao vijećnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik. Naime, Pecnik je na početku sjednice svim vijećnicima uputio dopis, u kojem upozorava na HDSSB-ovo kršenje Deklaracije o poštivanju i zaštiti dostojanstva građana Osijeka.

Kao primjere naveo je prijetnje, zastrašivanja i uvrede koje su zadnjih dana objavljivane na Glavaševoj Facebook stranici, a koje su, smatra, bile upućene svjedocima koji su svjedočili protiv Glavaša u sudskom postupku koji se protiv njega vodio za ratne zločine, ali i SDSS-ovcu Miloradu Pupovcu. Poruke koje je Glavaš izgovorio pri nedavnom dočeku na osječkom Trgu Slobode ocijenio je "opasnim prijetnjama" koje "zazivaju obračune".

Pecnik je, nakon stanke, kazao kako je pokušao postaviti pitanje može li se Osijek, s takvim porukama, koje stižu iz HDSSB-a, kandidirati za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Bubalo je na to pojasnio kako je zatražio stanku smatrajući da se radi o populizmu i demagogiji, te nečemu što se ne nalazi na dnevnom redu sjednice, a na što je, tvrdi, predsjednik Vijeća Đapić trebao reagirati. Glavaš je najavio kako će se nešto kasnije obratiti novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara