Glavaš se ispričao zbog fotografije obješenih ljudi: "To mi nanosi štetu"

Glavaš se ispričao zbog fotografije obješenih ljudi: "To mi nanosi štetu"

Foto: Branimir Glavaš/Facebook

NEKOLIKO dana nakon što je na Facebook profilu Branimira Glavaša osvanula poruka koja se može protumačiti jedino kao prijetnja smrću svjedocima, prvo se oglasila policija, a zatim i sam Branimir Glavaš.

Iz policije su Indexu u utorak kazali da se istražuje postoje li u navedenom slučaju elementi kaznenog djela, a Glavaš je danas na stranici objavio priopćenje u kojemu kaže kako osuđuje fotografiju, ali preuzima odgovornost jer se radi o njegovom Facebook profilu.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Stranica na kojoj je bio objavljen tekst „8. Božja zapovijed-Ne reci lažna svjedočanstva“ i sporna fotografija, moja je službena Facebook stranica.

Istu je, dok sam bio na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Mostar, administrirao moj sin Filip Glavaš, uz pomoć i nekoliko drugih osoba. Kako je na stranici i navedeno, kao odgovorna osoba FB profila, osobno preuzimam odgovornost za sve objavljene sadržaje pa tako i za navedeni prilog iako ga, zbog ranije navedenih okolnosti i ograničenja koja su mi bila uskraćena životom u zatvorskim uvjetima, nisam bio u mogućnosti sam kreirati niti objavljivati. Većina je sadržaja, koliko su to mogućnosti dozvoljavale, objavljena u dogovoru sa mnom. No, dakako, bilo je i iznimki, a jedna od tih je i potpuno nepotreban tekst o „Osmoj Božjoj zapovjedi“, a još više i postavljenoj fotografiji uz priloženi tekst.

Ovaj čin mi je nanio štetu
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Postupak koji je tom prilikom učinjen ocjenjujem pogrešnim i neprimjerenim, ali ga pokušavam razumjeti, a u svjetlu emocionalne napetosti uslijed iščekivanja odluke Ustavnog suda o mojoj tužbi, a koju sam čekao više od četiri godine. Moj pokušaj razumijevanja, ne znači i opravdanje za taj ishitreni potez i nije mi ga namjera opravdavati. Stoga se i na ovaj način javno ograđujem od neprimjerenog sadržaja koji je najviše štete, u konačnici, nanio upravo meni. Nakon višegodišnjeg boravka u zatvoru i odluke Ustavnog suda koja mi je otvorila prostor za nastavak pravne bitke dokazivanja moje nevinosti u procesima koji se vode protiv mene, ovaj čin mi je nanio zasigurno štetu i doveo me u situaciju, da se kao odgovorna osoba Facebook stranice, u svoje osobno ime ispričavam, te od istog ograđujem.

Ograđujem se, ali preuzimam odgovornost
 
Međutim, naglašavam da uz ogradu od navedenog sadržaja, izražavam spremnost preuzimanja pune moralne i pravne odgovornosti i snošenja eventualne konzekvence tog nepromišljenog i apsolutno neprimjerenog postupka mojih administratora. Na žalost, svjestan sam da će dio nesklone javnosti taj tekst i fotografiju koji su bile postavljeni, iskoristiti za moju diskreditaciju. Kroz cijeli postupak koji je vođen protiv mene i drugih godinama mi se imputiralo „kako ja zastrašujem svjedoke“. Čak i situaciju kada je policijskom istragom utvrđeno kako je jedan od svjedoka protiv mene sam sebi i jednom novinaru uputio prijetnju insinuirajući da sam ju poslao upravo ja, mnogi su tumačili meni na štetu.
 
Zaključno, od navedenog se sadržaja najoštrije ograđujem i isti osuđujem, ali i kao odgovorna osoba Facebook profila,  preuzimam svaku odgovornost za učinjeno.

Drinovci, 21.siječanj2014. 
Branimir Glavaš v.r."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara