Glogoški nakon trosatnog sastanka: Razgovore možemo nastaviti, ali bez Matića

Glogoški nakon trosatnog sastanka: Razgovore možemo nastaviti, ali bez Matića

Foto: FaH

SASTANAK predstavnika Vlade i šatoraša, koji je u danas održan u Ministarstvu branitelja, završio je nakon tri i pol sata uz dogovor da će se razgovori nastaviti po radnim skupinama, a jedan od vođa prosvjednika Đuro Glogoški izjavio je novinarima da oni više ne žele da nositelj razgovora bude ministar Predrag Matić.

Glogoški je novinarima pred Ministarstvom izjavio da prosvjednici više ne žele da nositelj razgovora u ime Vlade bude Matić jer on "obmanjuje premijera", a prosvjednici također ne mogu prijeći preko svega što se događalo kroz 232 dana, koliko prosvjed traje, kao ni preko smrti Nevenke Topalušić i činjenice da je još nekoliko veterana završilo na hitnoj pomoći.

Razgovori će se nastaviti po radnim skupinama koje će biti zadužene za rješavanje pojedinih pitanja, poput mirovina, zdravstvene skrbi i sl., a Matić može biti član neke skupine, ali ne može voditi Vladine predstavnike, dodao je Glogoški.

Sastanku je prisustvovao i premijer Zoran Milanović, koji je oko 12,15 sati izašao je iz zgrade u Savskoj 66 rekavši okupljenim novinarima da je "sve OK" i da "ljudi gore razgovaraju".

Iako je bilo predviđeno da Milanović bude najviše pola sata na sastanku, on se u razgovoru s pedesetak predstavnika raznih udruga zadržao više od dva sata.

Nije htio pružiti ruku Milanoviću

Premijer Milanović došao je nešto prije 10 sati u zgradu Ministarstva branitelja. Na dolasku se pozdravio i rukovao s nekolicinom veterana te se poklonio kod slike Nevenke Topalušić koja je preminula prvih dana prosvjeda. Jedan od veterana nije mu htio pružiti ruku.

Ni predstavnici Vlade ni branitelji nisu bili spremni za izjave uoči sastanka, a kako se neslužbeno doznaje, sastanak bi trebao trajati oko dva sata. Iako je bilo najavljeno kako će Milanović sastanku prisustvovati samo na početku, zadržao se skoro dva sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara