Godinama varala staricu u Poreču, krivotvorila i sudsku presudu "u njezinu korist"

Godinama varala staricu u Poreču, krivotvorila i sudsku presudu "u njezinu korist"

Foto: Shutterstock

ŽENA iz Poreča godinama je potkradala 74-godišnjakinju uvjeravajući je da vodi računa o njezinom sudskom postupku, a u tome je išla toliko daleko da je čak krivotvorila sudske presude kako bi joj lažno prikazala da je postupak okončan u njezinu korist.

Istarska policija 41-godišnju prevaranticu tereti da je u zabludu dovela 74-godišnjakinju, obećavši joj da će joj za potrebe sudskog spora ishoditi potrebnu dokumentaciju. Tako ju je još sredinom 2010. navela da joj izda punomoć na koju je neovlašteno dopisala da u njezino ime može ugovarati telefonske pretplate i zatim sklopila nekoliko ugovora.

To joj nije bilo dovoljno pa joj je 74-godišnjakinja na njezino traženje dala još jednu punomoć da u njeno ime može napraviti pretplatnički ugovor za korištenje telekomunikacijskih usluga. Prevarantica je potom je koristila te usluge bez da ih je plaćala pa su pružatelji telekomunikacijskih usluga 74-godišnjakinju ovršili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičena je iskoristila i to što 74-godišnjakinja većinu vremena ne boravi u Hrvatskoj pa ju je držala u zabludi da će u njezino ime voditi računa o sudskom postupku zbog čega je u više navrata od nje tražila novac za troškove odvjetnika i postupka.

U tom je slučaju svoju žrtvu prikratila za nekoliko desetaka tisuća kuna, izvijestila je policija.

Kako bi joj lažno prikazala da se sudski postupak za nju povoljno odvija i da je okončan u njenu korist, 41-godišnjakinja je prema sumnjama policije tijekom 2013. i 2014. sačinila i oštećenoj predala više krivotvorenih presuda i sudskih rješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara