Godišnjica pokreta Occupy Wall Street: Policija u New Yorku uhitila više prosvjednika

Godišnjica pokreta Occupy Wall Street: Policija u New Yorku uhitila više prosvjednika

Foto: AFP

NEW YORK je opet postao poprište prosvjednih marševa. Aktivisti su na ulice najvećeg američkog grada izašli kako bi obilježili prvu godišnjicu pokreta Occupy Wall Street.

Ova manifestacija svoj će vrhunac doživjeti u ponedjeljak, kada aktivisti planiraju okružiti zgradu burze na Wall Streetu i izazvati prometni kaos u samom centru grada. Kao uvod u veliki prosvjed na Wall Streetu tijekom vikenda je održano više manjih prosvjeda i marševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njujorška policija i ovoga puta revno se prihvatila posla. Potvrdili su da je više aktivista uhićeno zbog narušavanja javnog reda i mira, ali nisu potvrdili točan broj privedenih prosvjednika, prenosi Guardian.

Glasnogovornik njujorške policije bio je vrlo škrt na riječima. "Priveli smo nekoliko prosvjednika", rekao je novinarima. Na pitanje može li biti malo precizniji, odgovorio je tek da je privedeno više od jedne osobe.

Kao uvod u sutrašnje demonstracije, za koje organizatori prosvjeda nisu tražili dozvolu od grada, na Manhattanu se organizira koncert na kojem će, među ostalima, nastupiti Tom Morello, gitarist benda Rage Against the Machine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara