Gordan Maras u NU2: SDP je najdemokratskija stranka! Premijer nam je rekao: Neće biti sankcija, pa nismo imali što reći!

Foto: MIPO

GORDAN MARAS, ministar poduzetništva i obrta i kandidat za mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 dotaknuo se izbacivanja iz stranke Aleksandre Kolarić koja je u kolumni na Indexu kritizirala premijera Zorana Milanovića i šutljive SDP-ovce.

Maras kaže kako Aleksandra Kolarić i njeno izbacivanje iz stranke nema veze s tzv. zakonom "Lex Perković".

"Njeno pismo nije meritum onoga što smo odlučili. SDP je najdemokratskija stranka, a Kolarić je istupala cijelu godinu u medijima i nitko joj ništa nije rekao. Ona je PR stručnjak i ima određene kontakte te si može istupati putem medija", objasnio je Maras i nastavio: "Istupala je između prvog i drugog kruga na izborima za gradonačelnika Zagreba. Kazala je da su ministri i Vlada krivi jer su izgubiljeni izbori u Zagrebu. Nedopustivo je implicirati da se u SDP-u događaju iste stvari kao u HDZ-u kada se kralo. To uspoređivanje mene je povrijedilo", kazao je Maras dodajući kako svatko ima pravo na svoj stav, ali "on to ne odobrava"!?

Ministar poduzetništva i obrta kazao je kako nema ništa protiv žalbe na izbacivanje iz stranke, a koja joj je uskraćena. Kaže kako je pitanje uskraćivanja žalbe pitanje statua.

U stranci su o "Lex Perković" razgovarali "u obliku informacije"

Na upit voditelja Aleksandra Stankovića jesu li raspravljali u stranci o "Lex Perkoviću", Maras je kazao kako su o tome raspravljali u Vladi, a da su na predsjedništvu u stranci razgovarali "u obliku informacije" te da su "svi slobodno mogli kazati što misle".

Kazao je kako nije poltron te da nije slijepo odan premijeru Milanoviću. Smatra da mediji nisu mjesto gdje treba raspravljati s Milanovićem i kazati mu što misli već to radi na sastancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti sankcija

"Uvjeren sam da će se problem vezan uz "Lex Perković" riješiti za nekoliko dana bez sankcija. To nije ključno pitanje u Europskoj uniji kako se to pokušava prikazati", pojasnio je Maras.

Kazao je kako tu nije riječ o inatu Vlade te da ne žele štiti nikoga. "Htjeli smo da se sudi u Hrvatskoj", izjavio je Maras i nastavio uvjeravati da rješenje koje će se donijeti neće biti na štetu Hrvatske te da "nećemo postati omražena zemlja". Napomenuo je da konstantno komuniciraju s Europskom komisijom te da "postoje određene stvari koje kontinuirano rješavamo".

"Želim biti gradonačelnik Zagreba"

Maras želi biti gradonačelnik Zagreba i najavio je kandidaturu za izbore 2017. godine. Uvjeren je da će uspjeti ujediniti stranku ako pobjedi na unutarstranačkim izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a. Za poraz na prošlim izborima za gradonačelnika Zagreba okrivio je gradski odbor SDP-a na čelu s predsjednikom Davorom Bernardićem.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara