Gorivo drastično poskupjelo: Cijene benzina veće i do 31 lipu, dizel skuplji za 19 lipa po litri

Ilustracija: Arhiva

CIJENE goriva od ponoći su drastično skočile. Najprodavaniji eurosuper 95 poskupio je za čak 27 lipa, dok je dizelsko gorivo 19 lipa skuplje.

Nova cijena eurosupera 95 tako je 10,78 kuna po litri. Za 11,12 kuna po litri od danas se prodaje eurosuper 98, što je poskupljenje od 29 lipa po litri. Za čak 31 lipu po litri poskupio je eurosuper 100, koji se od ponoći prodaje po cijeni od 11,35 lipa. Nova cijena dizelskog goriva je 10,01 kunu po litri, što je poskupljenje od 19 lipa.

Najviše je poskupjelo plinsko ulje obojeno plavom bojom, i to za čak 58 lipa po litri. Nova cijena je 6,87 kuna po litri. Plinsko loživo ulje prodaje se za 6,47 kuna, što je poskupljenje od 22 lipe po litri.

Podsjetimo, Vlada RH je na telefonskoj sjednici u petak odlučila povećati trošarine na gorivo. Iz Vlade je tada priopćeno da veće cijene trošarina neće utjecati na maloprodajne cijene goriva, uz objašnjenje da "će se istovremenu umanjiti premija energetskih subjekata". Samo par dana kasnije, cijena goriva se drastično povećava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara