Grabar Kitarović: Ostavka Zorana Milanovića jedino rješenje za krizu!

Grabar Kitarović: Ostavka Zorana Milanovića jedino rješenje za krizu!

Foto: Hina

IZ UREDA KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ stiglo je priopćenje koje potpisuje glasnogovornik nedavno ustoličene predsjednice Luka Đurić, prenosimo ga u cijelosti:

"Povodom pisma upućenog od strane predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, ističemo sljedeće:

1. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, nazvala je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića ponudivši suradnju te mu je tom prigodom najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

2. Tijekom tog razgovora Predsjednica je predsjedniku Vlade RH predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

Zajednička sjednica

3. Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

Ostavka Milanovića - rješenje za krizu

4. U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ukoliko predsjednik Vlade RH ne uvaži taj konkretan prijedlog, Predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH.

6. Predsjednica sa zadovoljstvom prihvaća poziv za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu."


>> Olujić: Kolinda neće odraditi mandat do kraja ako se nastavi ovako ponašati

Blagoslovila Pantovčak pa nazvala Milanovića

Podsjetimo, Kolinda je prvog radnog dana na Pantovčaku, osim što je zauzela Tuđmanov stol i dovela svećenika da blagoslovi ured, nazvala Zorana Milanovića i pozvala ga na kavu i razgovor na Pantovčak te mu najavila da će zatražiti sazivanje tematske sjednice Vlade kako bi raspravili o gospodarskim pitanjima. Grabar-Kitarović održavanje Vladine sjednice na temu gospodarskog i socijalnog stanja u državi, može zatražiti temeljem 102. članka Ustava. Taj članak govori da predsjednik Republike može predložiti Vladi održavanje sjednice i razmatranje određenih pitanja, pri čemu predsjednik može biti nazočan sjednici i sudjelovati u raspravi.

No, Milanović je tijekom razgovora pozvao Kolindu da dođe na sjednicu Vlade.

"Predsjednik Vlade u svakom trenutku stoji na raspolaganju za konzultacije i razgovor s predsjednicom Republike.", kazao je Indexu tada glasnogovornik Vlade, a Milanović je danas i pismeno odgovorio Kolindi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara