Grabar Kitarović o velikosrpskoj agresiji u Karlovcu i Milanoviću, kojemu "treba dati šansu da se urazumi"

Grabar Kitarović o velikosrpskoj agresiji u Karlovcu i Milanoviću, kojemu "treba dati šansu da se urazumi"

Foto: Facebook

KOLINDA Grabar Kitarović za sutra je zakazala konzultacije na Pantovčaku - prvi je na redu premijer Zoran Milanović, a sat vremena nakon toga predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

No, izvjesno je da se Milanović neće pojaviti, a nakon što se već danima izbjegava izjasniti, Grabar- Kitarović danas je novinarima u Karlovcu poručila kako mu treba dati šansu da se urazumi i dođe na sastanak.

"Uspjeli ste unatoč velikosrpskoj agresiji, ratnim razaranjima..."

Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u Karlovcu svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Karlovačke županije. Obraćajući se okupljenima i čestitajući dobitnicima javnih priznanja na doprinosu napretku i razvoju Županije, Grabar-Kitarović istaknula je, kako unatoč velikosrpskoj agresiji, ratnim razaranjima, lošim primjerima u privatizaciji te dugotrajnoj krizi, temeljna gospodarska grana Karlovačke županije jest industrija.

"Upravo vaša županija pokazuje da je industrijski razvoj moguć, isplativ i održiv i da se može uskladiti sa sve zahtjevnijim ekološkim standardima", rekla je Grabar-Kitarović te dodala kako uz postojeće i nove poslovne zone, potrebne državne investicije i sredstva europskih fondova industrija ima odlične uvjete za razvoj.

Osvrnuvši se na dugotrajnu gospodarsku krizu u Hrvatskoj, Grabar-Kitarović ukazala je na problem sustava "koji ne omogućuje u dovoljnoj mjeri da kreativnosti i poduzetnost dođu do punog izražaja". "Hrvatska je puna darovitih i požrtvovanih ljudi, uspješnih tvrtki, udruga zauzetih za opće dobro. Naši ljudi kreativni su, poduzetni i s ljubavlju zauzeti za razvoj svojih životnih sredina, zavičaja i Domovine", rekla je Grabar-Kitarović.

Na kraju svog obraćanja, Grabar Kitarović još jednom je pozvala na zajedništvo: "Pokazali ste ga u Domovinskom ratu, posvjedočili ste ga u mnogim prilikama i neprilikama, poput lanjskih poplava".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara