Grabar-Kitarović s Brasseur na Pantovčaku: "Hrvatska želi biti iskren prijatelj"

Grabar-Kitarović s Brasseur na Pantovčaku: "Hrvatska želi biti iskren prijatelj"

Foto: Hina

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u petak s predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Anne Brasseur o suradnji Hrvatske i Vijeća Europe kao i o sinergijskom djelovanju Vijeća Europe i Europske unije prema državama jugoistočne Europe, priopćio je ured predsjednice.

Brasseur se nalazi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojega ju je primila predsjednica Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović je u razgovoru "naglasila kako sadašnji trenutak u međunarodnim odnosima, s porastom terorizma, ekstremizma i radikalizacije, dodatno naglašava potrebu očuvanja temeljnih vrijednosti kao što su demokracija, vladavina prava, ljudska prava te pravo slobode medija i govora", navodi se u priopćenju.

Glede ukrajinske krize ona je istaknula "nužnost poštivanja principa međunarodnog prava".

Visoki standardi manjinskih prava u Hrvatskoj

Grabar-Kitarović je rekla da Hrvatska pruža podršku susjednim državama u procesu reformi i na putu prema euroatlantskim integracijama.

"Republika Hrvatska želi biti iskren prijatelj i partner", rekla je Grabar-Kitarović, navodi priopćenje.

Hrvatska je predsjednica, kako se kaže u priopćenju, "izvijestila i o visokim standardima manjinskih prava u Hrvatskoj te naglasila kako jednak tretman traži i očekuje od susjednih država u kojima živi hrvatska manjina".

Brasseur je izvijestila o aktivnostima Vijeća Europe i najavila posjet BiH i Srbiji te pozvala Grabar-Kitarović da se i službeno obrati govorom Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara