Grad Vukovar nakon dvije godine ponovno ima ovlasti nad vodotornjem

Grad Vukovar nakon dvije godine ponovno ima ovlasti nad vodotornjem

Foto: FAH

VUKOVARSKO Gradsko vijeće odlučilo je na današnjoj sjednici da grad ponovno postaje mjerodavan za obnovu i upravljanje u Domovinskom ratu teško oštećenoga vodotornja, koji je prije dvije godine odlukom tadašnjega Gradskog vijeća ustupljen na upravljanje Javnoj ustanovi Memorijalnom centru Domovinskog rata.

"Grad Vukovar neće držati svijeću stvarima koje se rade, a nisu u interesu grada", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ističući da je Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata i njezini planovi o organiziranim posjetima Vukovaru osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatske "jako dobra priča za grad, ali ne ide u dobrome smjeru". Toj je ustanovi zamjerio da je u njoj zaposleno premalo Vukovaraca.

Neslaganja oko organiziranja Kolone sjećanja

Izrazio je neslaganje s izjavom ministra branitelja Predraga Matića po kojoj "Memorijalni centar treba preuzeti posao organizacije vukovarske Kolone sjećanja" kojom se 18. studenoga obilježava obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu. Kako je rekao, gradske vlasti to jednostavno ne mogu dopustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, obilježavanje 18. studenoga od početka je bila zadaća grada Vukovara te gradske vlasti nemaju namjeru nikome prepuštati organizaciju Kolone sjećanja i cjelokupnog programa vezanog uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Kad je riječ obnovi vodotornja, Vukovarci, po tvrdnjama Ivana Penave, nisu zadovoljni planovima koje je Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata imala s tim objektom, jednim od simbola grada.

"Vodotoranj je postao najprepoznatljiviji simbol grada i mi ne želimo dopustiti da i taj zadnji simbol Domovinskog rata izgubimo putem raznih prenamjena koje su najavljivane", istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara