Građani protiv zločinaca na Markovom trgu: "Ne dajmo im da uđu u Sabor!"

Građani protiv zločinaca na Markovom trgu: "Ne dajmo im da uđu u Sabor!"

Foto: Hina

"S OBZIROM na to da nije sigurno hoće li saborski zastupnici u petak zabraniti kandidiranje ratnim zločincima i korumpiranim političarima, pokažimo koliko nam je stalo do Sabora slobodnog od ratnih zločina i korupcije. Neka petak 13. ispadne crni dan za zločince, a ne za demokraciju!", piše u objavi događaja na Facebooku pod nazivom "Ne dajmo im da uđu u Sabor!".

Pozivaju građane da se okupe sutra između 12 i 14 sati na Markovom trgu i podrže njihovu akciju.

SDP-ov predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin danas je u Saboru potvrdio da su uputili amandman da se osobe sa zatvorskom kaznom od 6 mjeseci ili dulje neće moći kandidirati, sve do nastupa rehabilitacije. To je, kako kaže, u skladu s postojećom odredbom u članku 10. izbornog zakona prema kojoj zastupnički mandat prestaje u slučaju pravomoćne sudbene presude na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju duljem od 6 mjeseci.

"U politici smo imali ubojstva pištoljem, sjetite se (Ante) Paradžika. Prihvati li se ovaj amandman svjedočit ćemo pokušaju prljavštine i političke likvidacije suparnika koje politička praksa nije zabilježila', komentirao je jučer amandman Radimir Čačić, kojem još traje rehabilitacijski rok nakon odslužene zatvorske kazne za prometnu nesreću u Mađarskoj. Dodao je da vladajući time neće onemogućiti njegovo političko djelovanje jer on bi ionako u Vladu, a ne u Sabor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara