Građanin Josipović se obrušio na Predsjednika Josipovića: Šatoraši nemaju pravo!

Građanin Josipović se obrušio na Predsjednika Josipovića: Šatoraši nemaju pravo!

Screenshot, video: HRT/Youtube

"VI STE se ovdje skupili i izražavate svoje nezadovoljstvo. To je vaše pravo kao građana, branitelja i kao ljudi koji vole svoju domovinu!", rekao je tadašnji predsjednik Ivo Josipović 25. listopada prošle godine kada je nenajavljeno posjetio šator ispred Ministarstva branitelja, a u kojem su prosvjedovali veterani Domovinskog rata.

No, Ivo Josipović danas je u svojoj kolumni na marginalnom portalu autograf koji preživljava državnim novcem kojeg je osobno osigurala ministrica kulture Zlatar Violić Andrea, žestoko kritizirao samog sebe u vrijeme dok je bio predsjednik.

"Bez obzira na tu svoju borbu i žrtvu, nemaju pravo", objasnio je danas Ivo Josipović najavljujući kolumnu na svojem službenom Facebook profilu. Ražalovani Josipović veselo je najavio kritiku bivšeg predsjednika Josipovića statusom,

"Pada Vlada, pjevaju Bajaga i Instruktori. Kakve to veze ima s Hrvatskom i šatorom u Savskoj? Pročitajte o tome, uz dobru muziku, u mojoj novoj kolumni na Autografu", piše danas Josipović.

A u kolumni objašnjava kako šatoraši "pljuju u lice pravnoj i demokratskoj državi, svemu onome za što su se prije dvadeset i više godina borili". Isto tako Josipović  tvrdi da se "mržnja prema političkim oponentima maskirala u domoljublje i zaštitu braniteljskih prava".

"Ulični pučizam se ogrnuo plaštom navodno demokratskog prosvjeda", kaže danas ražalovani Josipović što je u potpunoj suprotnosti prema stavovima koje je imao kao predsjednik Josipović.

U vrijeme dok je bio predsjednik šatoraši su bili poštovani branitelji, što otkriva i snimka njegova posjeta. 

"Budite sigurni Hrvatska vas voli, Hrvatska vas poštuje i Hrvatska će brinuti o vama", rekao je tada predsjednik Josipović posjetivši prosvjednike ispred Ministarstva branitelja dodajući da "svi mi jednako volimo Hrvatsku".  No, s takvim tvrdnjama predsjednika Josipovića ne slaže se bivši predsjednik Josipović u današnjoj kolumni u autografu.

"Svakome tko je želio prepoznati tko su kolovođe nelegalnog šatorovanja bilo je za to dovoljno pogledati tek prvo tv izvješće o čardaku podignutom nelegalno, na javnom prostoru, uz korištenje struje i druge infrastrukture državne vlasti koju žele srušiti", napisao je danas Josipović koji je kao predsjednik posjetio taj isti "čardak" pet dana nakon objave "tv izvješća".

Žestoki odgovor i reakcija bivšeg predsjednika Josipovića na pisanje građanina Josipovića očekuje se uskoro.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara