Građanska akcija: Do kada ćemo tolerirati cenzuru informacija, javnog govora i slobode mišljenja?

Građanska akcija: Do kada ćemo tolerirati cenzuru informacija, javnog govora i slobode mišljenja?

Foto: Građanska akcija

AKTIVISTI Građanske akcije i ovog su četvrtka prosvjedovali na Markovu trgu, ovog puta zbog smjene novinarke i urednice HRT-a Maje Sever s mjesta urednice emisije "Hrvatska uživo", a priliku su iskoristili i kako bi članovima Vlade postavili nekoliko škakljivih pitanja.

"Osvrnuli smo se na nepravdu počinjenu novinarki i urednici HRT-a Maji Sever koja više ne uređuje emisiju "Hrvatska uživo" te joj možda i otkaz visi nad glavom a sve zbog...istine. Svojim dolaskom želimo pružiti potporu kako Maji tako i svim novinarima koji rade u nemogućim uvjetima pokušavajući kvalitetno i objektivno obavljati svoj posao.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je u ovoj državi to joj uvijek nemoguće pa su takvi novinari diskriminirani i šikanirani. Danas se radi o Maji Sever, ne zaboravimo da je u sličnoj poziciji i Elizabeta Gojan, dakle perjanice Hrvatskog novinarstva. S pravom se pitamo što se događa na Prisavlju, tko upravlja Hrvatskom Televizijom, tko filtrira informacije? Do kada ovako?

Do kada će se u ovoj državi tolerirati cenzura informacija, javnog govora, slobode mišljenja? Želimo biti demokratsko društvo a padamo upravo na glavnim načelima demokracije!", poručuju iz Građanske akcije.

Neke ministre su priupitali i o uvozu GMO namirnica bez prethodne javne rasprave, a nisu mogli odoljeti da ih ne pitaju zašto i sami ne bi počeli koristiti bicikl za dolazak na posao, duhu štednje i solidarnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara