Gradnja 3G mreže u Moskvi: Može li Ericsson Nikola Tesla do novog posla?

 Foto: Ericsson

RUSKI telekom operater Rostelekom objavio je natječaj za izgradnju 3G mobilne mreže u Moskvi, objavio je Vedomosti.

Početna cijena za ovaj ugovor iznosi 1,66 milijardi rubalja (USD 51 milijun). Rostelekom će potpisati ugovor s pobjednikom natječaja o izgradnji 1.750 baznih stanica. Vedomosti je također objavio izjavu predstavnika Rostelekoma koji je potvrdio da će mreža biti puštena u promet do kraja drugog kvartala 2014., prenosi iCapital.
 
U 2012., Rostelekom je odabrao Ericsson Nikola Tesla za dobavljača opreme za novu mobilnu mrežu te mrežu za isporuku različitih sadržaja korisnicima. Spomenuta mreža, koja se temelji na Ericssonovoj opremi, obuhvaća više od 60% od ukupno 143 milijuna stanovnika Rusije, uključujući i najveće gradove Moskvu, Sankt Peterburg, Novosibirsk i druge.
 
Obzirom da ruski operater sada planira nadograditi i proširiti dio mreže u Moskvi i okolici, Ericsson Nikola Tesla bi potencijalno mogao završiti s novim povećim ugovorom. Ipak, još je uvijek prerano za bilo kakve čvrste pretpostavke, posebice uzimajući u obzir žestoku konkurenciju na tržištu telekomunikacijske opreme.
 
U 2012. Ericsson Nikola Tesla je ostvario 86% prihoda od prodaje na izvoznim tržištima, koja su apsolutno rasla 160% na preko 1 milijardi kuna, ponajviše zbog velikog ugovora s Rostelekom čime su prihodi na tržištu ZND-a porasli 502% na 888 milijuna kuna. Za razliku od ZND-a, regionalna tržišta BiH, Crne Gore i Kosova u 2012. su zabilježila priličan pad od 24% te ostvarila ukupnu prodaju na razini 205 milijuna kuna. Istovremeno je na domaćem tržištu ostvareno 268 milijuna kuna prihoda od prodaje, 2% više u odnosu na 2011.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara