Gradonačelnik Rotterdama: Muslimani koji ne cijene zapadnjački način života mogu odjebati

Gradonačelnik Rotterdama: Muslimani koji ne cijene zapadnjački način života mogu odjebati

Screenshot: YouTube

AHMED ABOUTALEB, gradonačelnik Rotterdama, rekao je kako muslimanski imigranti, koji ne cijene zapadnjački način života, mogu "odjebati", prenosi Daily Mail.

Aboutaleb, rođen u Maroku, održao je govor na televiziji nakon napada na redakciju Charlie Hebdoa u Parizu.

U gostovanju na javnoj televiziji, gradonačelnik Aboutaleb je izjavio kako muslimani "kojima se ne sviđa sloboda mogu spakirati torbe i otići".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53-godišnji Aboutaleb u Nizozemsku se doselio s 15 godina, a poznat je po svojim čvrstim stavovima po pitanju imigracije. Prošloga tjedna podržao ga je i gradonačelnik Londona Boris Johnson, koji se složio s Aboutalebovom kritikom muslimana koji dolaze na Zapad nespremni prihvatiti zapadnjački način života.

"Neshvatljivo je da se netko može okrenuti protiv slobode, ali, ako vam se ne sviđa sloboda, pobogu, spakirajte svoje torbe i odite. Ako vam se ovdje ne sviđa jer postoje satiričari koji rade u novinama koje vam se ne sviđaju, onda vam poručujem da odjebete", rekao je.

"Nestanite iz Nizozemske ako ne možete pronaći svoje mjesto ovdje. Sada će svi muslimani s dobrim namjerama nailaziti na neugodnosti", smatra Aboutaleb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara