Granata pogodila autobus kod Donjecka, poginulo je više osoba

Granata pogodila autobus kod Donjecka, poginulo je više osoba

Ilustracija: Hina

IZMEĐU šest i deset civila ubijeno je u utorak na proruskom separatističkom istoku Ukrajine kad je raketa pala na autobus blizu barikada ukrajinske vojske, po sukladnim izvorima.

Novinska služba ukrajinske operacije na istoku iznijela je prve podatke o "šest mrtvih i 20 ranjenih" u Bugasu, 35 km južno od Donjecka. Šef prokijevske lokalne policije Vjačeslav Abroskin iznio je pak podatak o "10 mrtvih i 13 ranjenih".

U sukobima na separatističkom proruskom istoku koji su intenzivirani zadnjih dana, kršeći primirje zaključeno 9. prosinca, u 24 sata ubijeni su jedan ukrajinski vojnik i tri civila.

"Jedan je vojnik ubijen a 10 ih je ranjeno u sukobima i pucnjavi", izjavio je ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko na susretu s novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intenziviranje neprijateljstava zadnjih dana i pokušaji pomicanja demarkacijske linije pokazuju da su ruski vojnici i teroristi (kako Kijev naziva separatiste) odabrali taktiku eskalacije u Donjeckom bazenu", nastavio je.

Ustvrdio je i prelijetanje bespilotnih letjelica blizu separatističkih regionalnih središta Donjecka i Luhanskog kao i blizu Mariupola, strateške luke na Crnom moru pod nadzorom ukrajinskih vlasti.

Dva su civila ubijena a tri ranjena u pucnjavi u noći s ponedjeljka na utorak u Donjecku, uporištu pobunjenika, objavila je sa svoje strane gradska uprava tog grada, uporišta proruskih separatista.

Još je jedan civil ubijen u utorak ujutro u bombardiranju na lokalitetu Maloorlivka, 30 km sjeveroistočno od Donjecka, po press centru ukrajinske vojske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara