Grčki SkyGreece uvodi direktnu zračnu liniju iz Kanade prema Hrvatskoj

Grčki SkyGreece uvodi direktnu zračnu liniju iz Kanade prema Hrvatskoj

Foto: SkyGreece / facebook

HRVATSKA bi uskoro trebala biti povezana direktnom zračnom linijom s Kanadom. Naime, zrakoplovna tvrtka SkyGreece Airlines danas je službeno objavila uvođenje direktne zračne linije od Toronta do Zagreba, a čiji je prvi let najavljen za 22. lipnja 2015. godine.

Sezonska direktna linija, koja će se provoditi na tjednoj bazi, s prvim letom iz Zagreba za Toronto započet će dva dana kasnije, odnosno 24. lipnja 2015. godine.

"Ovo su odlične vijesti s tržišta koje za nas ima puno potencijala, posebice ako govorimo o vremenu dolazaka u pred i posezoni. S obzirom da su avionske linije ključne za razvoj turizma s dalekih tržišta, vjerujem da je upravo u ovome prekretnica te da će rezultati iz Kanade, pa i SAD-a biti tijekom ove godine još i bolji. Na nama je da budemo konkurentni te da stvaranjem dobrih turističkih proizvoda pripremimo i motive za dolazak većeg broja turista iz ovih zemalja“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Daleka tržišta važna za turizam

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić je rekao kako turisti s nama dalekih tržišta imaju veliki značaj i potencijal za daljnji razvoj hrvatskog turizma.

"S kanadskog tržišta u prošloj godini bilježimo odlične rezultate, odnosno poraste u dolascima za 19 posto te u noćenjima za 15 posto. Prostora za ostvarenjem još boljih rezultata svakako ima, a uvođenje direktne zračne linije na relaciji Toronto-Zagreb sigurno će tome značajno doprinijeti“, poručio je direktor Ivičić, dodavši kako su direktne zračne linije samo dio preduvjeta za postizanjem dobrih rezultata na dalekim tržištima, odnosno da veliku ulogu ima i destinacijski menadžment te razvoj turističkih proizvoda na razini samih destinacija.

Pokretanje i provedbu projekta uvođenja direktne zračne linije, osim SkyGreece Airlinesa, bili uključeni i Hrvatska turistička zajednica, TZ Grada Zagreba, Hrvatsko-kanadska poslovna mreža (CCBN) i zagrebačka Zračna luka koji su prepoznali brojne benefite i koji će nastaviti provoditi zajedničke promotivne aktivnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara