Grčki ministar Varufakis vozi se ekonomskom klasom

Grčki ministar Varufakis vozi se ekonomskom klasom

Foto: Hina

NOVI grčki ministar financija Janis Varufakis na razgovore s europskim dužnosnicima u Italiju i Veliku Britaniju putovao je ekonomskom klasom.

Jedna od putnica u avionu ove nedjelje ga je slikala dok je razgovarao s novinarima, a u redu iza njega sjedio je kolega iz grčke Vlade Euclid Tsakalotos, zadužen za internacionalne odnose, piše Independent. Suputnici su sa simpatijama komentirali Varufakisa, koji od početka mandata govori da voli neformalno ponašanje, a kao i njegov šef Aleksis Cipras nikad ne nosi kravatu.

Na Varufakisa bi se mogla ugledati naša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja je početkom godine poslala Vladin avion po nju i delegaciju u Ankaru. Kazala je da je to bilo ekonomičnije nego da prespavaju u Ankari i vrate se redovnom linijom. Prema nekim procjenama, to je proračun koštalo 120 tisuća kuna, odnosno 100 tisuća više nego da je delegacija prespavala u Ankari i ponovno se vratila redovnim letom, pisao je Index.

U Downing Streetu u kožnoj jakni

Osim što je štedljiv, Varufakis ne troši puno ni na odjeću. Na susret s kancelarom britanske državne riznice Georgom Osbornom u Downing Streetu, koji je poslovično nosio odijelo i kravatu, nabildani ćelavi Grk je obukao crne traperice, plavu košulju koju je ostavio izvan hlača i kožnu jaknu. Svi su više komentirali kako je izgledao nego o čemu su govorili, piše Huffington Post.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara