Grubišić: Hrvatska ljevica i desnica su iz istog ideološkog gnijezda, a to je Komunistička partija

Grubišić: Hrvatska ljevica i desnica su iz istog ideološkog gnijezda, a to je Komunistička partija

Foto: Hina

NEZAVISNI saborski zastupnik Ivan Grubišić predstavio je u srijedu građansku inicijativu "Naš put – humanisti Hrvatske" koja, rekao je, svojim radom želi služiti drugima i drugačijima.

"Ovo nije još jedna politička stranka nego političko-građanska inicijativa. Svi koji se zalažu za opće dobro neka nam se jave", pozvao je Grubišić s konferencije za novinare i naveo adresu ivan.grubišić@hau.hr.

Poziv je uputio svima, neovisno o svjetonazorskim i političkim uvjerenjima, a vrata su, kazao je, otvorena prvenstveno ljudima koji u sebi nose humanizam "kao najneposredniji kriterij zalaganja za opće dobro".

Grubišić je objasnio da je tu inicijativu pokrenuo polazeći od činjenice da u narodu postoji negativna percepcija onih koji se bave politikom. "Ako se ne rehabilitira zanimanje za politiku narod neće imati sretnu budućnost", uvjeren je.

Ideološko gnijezdo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vrlo je kritičan spram postojećih političkih stranaka. Političkim strankama, tvrdi, nije vjerovati, ni lijevima, ni desnima, jer su iz istog ideološkog gnijezda, a to je Komunistička partija.

Partije nas ne mogu izvući iz gliba u koji su nas dovele, rekao je Grubišić spomenuvši visok javni dug, nezaposlenost, demografsku krizu.

Ponovio je da treba prepoloviti broj zastupnika u Saboru, a da predsjednika Sabora trebaju birati zastupnici ili narod izravno temeljem programa.

Svaki dan za rad Hrvatskog sabora i politički rad zastupnika izdvaja se 250 tisuća kuna, a kakav je učinak, upitao se zastupnik Grubišić.

Podržava preferencijalno glasovanje, smatra da se biti zastupnikom, odnosno vijećnikom može biti samo dva puta za redom, te da treba smanjiti broj županija, gradova i općina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara