Grubišić upozorio na loše uvjete rada, peto samoubojstvo u policijskoj upravi Slavonskog Broda

Grubišić upozorio na loše uvjete rada, peto samoubojstvo u policijskoj upravi Slavonskog Broda

Foto: Hina

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić upozorio je u četvrtak na loše uvjete rada u Policijskoj upravi Slavonski Brod ali i na samoubojstvo njihove policijske službenice koje je, kaže, već peto u toj policijskoj upravi u zadnjih pet godina.

"Policijska uprava radi na tri lokacije, radni su uvjeti loši iako im je još 2005. onaj premijer iz Remetinca obećao novu zgradu to se nije dogodilo", rekao je Grubišić nakon jutarnje stanke u Hrvatskom saboru koju je zatražila nekolicina saborskih klubova.

Potišteni policajci

Policijska uprava u Slavonskom brodu, rekao je, djeluje u šestom po jačini gradu u Hrvatskoj, a pod svojim nadzorom ima 10 posto hrvatskih autocesta.

"Ekipiranost je hendikepirana i na jednom radnom mjesto npr. za maloljetničku delikvenciju radi samo jedna osoba. Sve to tišti naše policajce, a reflektira se i na građane i stanje sigurnosti", ustvrdio je Grubišić.

Lani je, podsjeća taj HDSSB-ovac, izvršen sistematski pregled 8000 radnika Hrvatskih šuma, no dodaje i kako je potrebno da i hrvatski policijci imaju pravo na sistemetski pregled.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara