Gubina: Bog me nagradio time što ne mrzim, to je tako lijep osjećaj

Gubina: Bog me nagradio time što ne mrzim, to je tako lijep osjećaj

Screenshot: HRT

MARIJAN GUBINA, koji je kao dječak proveo 260 dana u zarobljeništvu u selu kraj Vukovara, danas se, nakon manje od dva mjeseca, ponovno našao preko puta Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2.

Gubina je ponovio poruke nenasilja i tolerancije koje je zagovarao i za vrijeme emisije u studenome.

"Mene je dragi Bog nagradio s time da ne mrzim, danas sam razmišljao baš koliko je to lijep osjećaj.

Bio sam problematično dijete koje se nije snašlo u vremenu i prostoru, dosta često bih zlouporabio svoju tragediju i davao si opravdanja. Jedna od stvari kojima se ne ponosim je i to što sam olako ulazio u sukobe, i verbalne i fizičke, to je nešto zbog čega žalim", rekao je danas Gubina.

Tragedija obitelji Gubina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Gubinu i njegovu obitelj u zatočeništvu su krvnički mlatili. Sestru su mu silovali pred očima čitave obitelji. No, usprkos svemu, Gubina u istupima ističe kako se "zauzima za suživot i suradnju među narodima".

Kroz svoj humanitarni i aktivistički rad Marijan se, kako kaže, često susreće s djecom i tinejdžerima srpske nacionalnosti. Na predavanjima koja je držao u školama upravo su ta djeca imala brojna pitanja za njega.

"Ne stidite se pokazati ljubav"

"Jedna od stvari koje sam im rekao jeste da se ne stide pokazati ljubav. Ja danas ne mogu reći ocu ili mlađoj sestri da ih volim. Nije sramota pokazati ljubav", kazao je u proteklom nastupu kod Stankovića, dodajući kako hrvatsko društvo i danas da "živi nasilnim stilom života".

Upozorio je i kako se boji da nas, ukoliko nastavimo živjeti na taj način, u bliskoj budućnosti čeka novi rat.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara